Printbox na FERI UM

Od začetka decembra 2018 imajo na FERI UM Printbox, kjer si lahko sami natisnete, skopirate ali skenirate dokumente.

Printbox je samopostrežni tiskalni kiosk, ki je plod slovenskih ustvarjalcev – tako kiosk kot računalniški sistem sta namreč v celoti razvita in proizvedena v Sloveniji. Gre za hitro in preprosto rešitev, ki prihrani tako denar kot tudi čas.

Razvoj Printbox kioska seže v leto 2010. Po dveh letih intenzivnega razvoja je ekipa Printboxa v maju 2012 trgu ponosno predstavila novost na tržišču. Poslanstvo podjetja je širši populaciji zagotavljati preprosto, hitro in ugodno rešitev za tiskanje, kopiranje in skeniranje dokumentov na številnih visoko frekventnih lokacijah (knjižnice, fakultete, trgovski centri, bencinski servisi ipd.).

Printbox kiosk je okolju prijazen produkt, saj z željo po varovanju okolja pri njegovem delovanju in redni uporabi ne nastajajo okolju škodljivi odpadki (prazne kartuše namiznih tiskalnikov in tonerji ostalih kopirnih naprav). Za svoje delovanje uporablja kvaliteten 80 gramski papir, pridobljen izključno iz ekoloških nasadov dreves. Ker posamezen Printbox kiosk lahko uporablja več ljudi, s tem nadomesti večje število namiznih tiskalnikov in kopirnih naprav in se tako zmanjšuje poraba električne energije.

Uporaba je zelo preprosta – na spletni strani printbox.net ali na kateremkoli Printboxu se brezplačno registrirajte in na svoj račun preko telefona, računalnika, tablice ali USB ključka naložite datoteke za tiskanje. Vaše datoteke so na Printboxu varno shranjene. Do njih lahko dostopate na več kot 100 lokacijah po vsej Sloveniji, tudi na FERI – Printbox stoji pri predavalnici Alfa oz. Beta.

Источник: feri.um.si