Продолжува втората етапа од запишувањето на Колеџот Academia Maribor

Внимание! За сите матуранти кои сеуште се немаат запишано во образовните установи. Ве покануваме да ги пополните студентските редови на колеџот Academia Maribor – многупрофилна образовна установа, каде што се подготвуваат специјалисти по три клучни насоки: бизнис, инженерство и медијапроизводство. Студентите во оваа образовна установа имаат многу предности.

Уписи моментално има на економските програми со специјализација во областа на комерцијалното работење, сметководствено работење и туризам; на програмата од областа на информатиката; исто така им се предлагаат програми за избор на матурантите од областа на медијапроизводството со многу специјализации.

Подетална информација за запишувањето во оваа или во други образовни установи на Република Словенија можете да добиете од нашите специјалисти на следната електронска адреса: education@2tm.si.

Извор: academia.si