Profesorica UM FERI prejela častni naziv Kongresna ambasadorka Slovenije

Letos je prelomno leto za slovensko kongresno-turistično industrijo. Po prizadevanjih Kongresnega urada Slovenije in njegovih članov, je bil v letošnjem letu ob podpori Slovenske turistične organizacije, v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana in 16-imi sodelujočimi partnerji; zagnan projekt Slovenski ambasadorski program.

Program je zastavljen v skladu z dobrimi praksami v tujini, kjer destinacije beležijo številne uspehe, prav na račun uspešnega razvoja in vodenja kongresnih in konferenčnih ambasadorskih programov.

Časten naziv je prejelo 25 Kongresnih ambasadork in ambasadorjev Slovenije. Univerza v Mariboru se tako letos ponaša s tremi dobitniki častnega naziva kongresna ambasadroka oz. kongresni ambasador:

  1. prof. dr. Tatjana Welzer Družovec, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Inštitut za Informatiko
  2. prof. dr. Sandi Klavžar, Fakulteta za naravoslovje in matematiko
  3. red. prof. dr. Iztok Podbregar, Fakulteta za organizacijske ved

Prav tem znanstvenikom gre zasluga za internacionalizacijo Slovenije, dosedanje uspešno gostiteljstvo številnih mednarodnih kongresov in drugih poslovnih dogodkov v Sloveniji.

Vir: um.si