Професорот од Alma Mater Europaea им одржа предавање на студентите од универзитетот Балтазар Запрешич (Република Хрватска)

Alma Mater Europaea остварува соработка со универзитетот Балтазар Запрешич (Република Хрватска). Во рамките на оваа соработка во понеделникот, на 13-ти јануари 2020 година, на универзитетот се одржа првото предавање на студиската програма „Европско бизнис истражување“ (насока Менеџмент на проекти“).

Предавањето на темата дејноста на европските установи, мрежи и лобирање на хрватските студенти им го одржа претставникот од Alma Mater Europaea, специјалистот по меѓународна економска соработка, професор доктор Борис Цизел. Предавањето го слушаа студентите од завршната година на горенаведената студиска програма.

Извор: sl-si.facebook.com