Професорот од Факултетот DOBA е примена во Салата на славните образование на возрасни и непрекинато образование на универзитетот во Оклахома, Соединети Американски Држави

Професорот од Факултетот DOBA, почесниот професор на универзитетот во Љубљана, претседател на Словенечкиот универзитет за непрекинато образование, професор доктор Анна Крајнц е удостоена со високо меѓународно признание: таа е примена во Салата на славата обука на возрасни и непрекинато образование (International Adult and Continuing Education Hall of Fame) на универзитетот од државата Оклахома, Соединетите Американски Држави.

Да забележиме дека со оваа награда се удостојуваат најголемите специјалисти од светот од областа на образованието на возрасни, некои од нив се: Питер Џарвис, Малколм Шепард Ноулз, Џ. Роби Кид и други.

Извор: doba.si