Професорот од универзитетот од Нова Горица одржа предавање во Фиренца

Во понеделникот на 6 мај 2019 година, директорот на магистерската образовна програма од факултетот за постдипломски студии при универзитетот од Нова Горица «Изучување на културното наследство» професор доктор Саша Добричич одржа предавње во Фиренца (Италија). Предавањето се одржа во рамките на фестивалот «Festival d’Europa – The State of the Union theme, ’21st-Century Democracy in Europe».

Професор доктор Саша Добричич раскажа за настаните на европските универзитети во рамки на реализацијата на Европската конвенција за хортикултура на темата „Територијалните процеси и учеството на општеството: демократско предавање на Европската конвенција за хортикултура“.

Извор: facebook.com