Program MBA Ekonomske fakultete v Ljubljani ostaja vodilni v regiji

Po zadnji objavi lestvice Eduniversal, ki podaja ocene o posameznih podiplomskih programih po svetu na 30 področjih študija, se je program MBA Ekonomske fakultete, Univerze v Ljubljani, ponovno uvrstil na tretjo mesto med programi Srednje in Vzhodne Evrope.

Poleg uvrstitve med najboljše tri programe Srednje in Vzhodne Evrope je program v tem letu znova prejel akreditacijo združenja AMBA, ki izkazuje najvišji standard kakovosti v podiplomskem poslovnem izobraževanju in jo pridobijo samo najboljši podiplomski programi s področja managementa (le 2 % tovrstnih programov na svetu).

Združenje AMBA preko akreditacijskega procesa spodbuja šole k razvoju in doseganju najvišjih standardov izobraževanja na področju managementa. Stroga ocenjevalna merila združenja AMBA zagotavljajo, da akreditacijo AMBA pridobijo samo programi, ki se ponašajo z najvišjimi standardi kakovosti.

Akreditacija AMBA poslovnim šolam prinaša večjo mednarodno verodostojnost in ugled. Študentom na AMBA akreditiranih programih zagotavlja, da so vpisani v najboljše poslovno izobraževanje, ki bo občutno izoblikovalo njihovo nadaljnjo poklicno pot. Diplomantom pa omogoča povezovanje s posamezniki iz najboljših programov MBA na svetu. Akreditacija AMBA tako šoli kot tudi študentom in diplomantom odpira vrata v svet priložnosti na mednarodnem trgu.

Program MBA Ekonomske fakultete v Ljubljani je akreditacijo AMBA prejel za obdobje petih let, kar je najdaljše obdobje, za katerega lahko program prejme certifikat odličnosti. Program se po mnenju združenja AMBA še posebej odlikuje na področju napredka študentov po končanem programu, ki se kaže predvsem kot napredek v karieri (višja delovna mesta, višja plača ipd.). Odlikuje pa ga tudi izredno kakovosten nabor uporabnih vsebin, ki jih študentje poslušajo, in izjemna platforma za razvoj posameznikovega vodstvenega potenciala, ki je podprta tudi z nevrotestiranjem in individualnim coachingom, ki poteka čez celo obdobje programa.

Источник: efnet.si