Projekt EnDigiCom na dobri poti

DOBA Fakulteta je partnerka v projektu EnDigiCom (Enhanced Digital Competencies for Business Usage) in za njimi je uspešen projektni sestanek v Parizu.

S projektom EnDigiCom ugotavljajo pomanjkanje ustreznih kompetenc zaposlenih za uporabo družbenih medijev v malih in srednje velikih podjetjih. Splošni cilj projekta je nadaljnji razvoj poklicnega usposabljanja za organizacije, ki želijo svoje zaposlene usposobiti za obvladovanje vsakodnevnih izzivov, vključno s strokovno uporabo družbenih medijev.

V okviru projekta so že uspešno izvedli raziskavo glede uporabe družbenih medijev, s pomočjo vključenih strokovnjakov pa trenutno pripravljajo model potrebnih kompetenc, ki bo prispeval k učinkovitemu usposabljanju za uporabo družbenih medijev v podjetjih. Sledi testiranje oblikovanega modela, ki bo potekalo v letu 2019.

Projektni sestanek v Parizu je potekal v produktivnem in kreativnem vzdušju, hkrati pa je bila to priložnost za zgoščen pregled vseh doslej opravljenih aktivnosti. Projekt je del sheme Erasmus+, Strateška partnerstva.

Več o projektu: ews-wien.at

Vir: fakulteta.doba.si