Projekt študentk Univerze v Mariboru se uvrstil med 10 najboljših projektov svetovnega študentskega natečaja

Projekt študent arhitekture FGPA UM se je uvrstil med 10 najboljših projektov svetovnega študentskega Multi comfort student contest 2019.

Tekmovanje, ki ga je udeležilo več kot 2200 študentov s 199 univerz iz 35 držav sveta, se je odvilo 6.-7. junija 2019 v Milanu, v organizaciji mednarodne korporacije Saint-Gobain iz Pariza.

Slovenske barve sta zastopali projekt CITTA BIANCA študentk Sanje Špindler in Ivane Vuković ter projekt (RE)CONNECTING CRESCENZAGO študentk Tjaše Rošer, Valentine Polič in Yuliie Vaschenko. Ob uspešnih predstavitvah obeh ekip, izbranih med 60 najboljših, se je projekt CITTA BIANCA po oceni mednarodne žirije, katere častni član je bil mednarodni priznani arhitekt Stefano Boeri, uvrstil med 10 najboljših.

Študentke arhitekture FGPA UM so se svetovnega študentskega natečaja Multi comfort student contest 2019, udeležile prvič. Osnovni motiv udeležbe natečaja je vzpodbujanje sodelovanja Univerze v Mariboru s podjetji znotraj multinacionalke Saint Gobain, kot so Isover, Weber, Rigips idr., ki so zastopana v Sloveniji.

Naslednji študentski natečaj Multi comfort student contest 2020 se bo odvil v Parizu.

Vir: fgpa.um.si