Prvi rok za oddajo prijav za vpis že teče

Zdi se, da se novo šolsko leto 2018/2019 še ne bo tako kmalu začelo. Še vedno je zima, študij pa se običajno začne septembra. V Sloveniji študenti pričnejo s študijem na izobraževalnih ustanovah pravzaprav šele 1. oktobra.

Ampak – mar to pomeni, da se za vpis sploh še ni potrebno zmeniti in prepustiti stvarem, da tečejo po svoje?

V Sloveniji že poteka prvi rok za oddajo prijav za vpis na visokošolske izobraževalne ustanove. Do 20. aprila lahko tujci oddajo prijavo na prosto mesto izbrane študijske smeri.

Da bi pomagali maturantom krmariti med vsemi birokratskimi postopki, smo zadnji konec tedna v Dnepru organizirali seminar »Višje in srednje strokovno izobraževanje v Sloveniji. Posebnosti prijavnega postopka “.

Na predavanju je bil med drugim tudi dedek člana mladinske teniške reprezentance. Njegovega vnuka zanima strojništvo, hkrati pa se namerava še naprej razvijati v športu. Zato si želi s pomočjo domačih izbrati tako evropsko izobrazbo, ki mu bo omogočala oboje in ne bo za nič prikrajšan.

Kot veste, so Slovenci zelo aktivni ljudje. Lahko rečemo, da je šport za njih nacionalna religija. Slovenske visokošolske ustanove za športnike pogosto zagotavljajo posebne pogoje in se celo pri oblikovanju urnika prilagajajo posamezniku.

In kaj je pomembno za vas?

© 2TM d.o.o.