Рапоред на културни настани за периодот од 13.01.2020 до 19.01.2020

Марија Кочевар: Исхранта на професионалните спортисти и спортистите -аматери

13.01, 18:00 часот

Организатор на настанот: Локалната книжарница Љубљана, телефон за контакт: 01/308 50 05.

Место на одржување на настанот: Книжарница Отон Жупанич, Кресникова 2, Љубљана.

Предавање во рамките на циклусот „Здравје одржува преку храната“. Влезот на овој настан е слободен.

Доктор Саривал Сосич: Ренесанса на северните земји

14.01, 18:00 часот

Организатор на настанот: Локална книжарница Љубљана, телефон за контакт: 01/308 50 05.

Место на одржување на настанот: Книжарница Отон Жупанич, Керсникова 2, Љубљана.

Предавање за епохата на Ренесансата. Влезот на овој настан е слободен.

Оцена грчкото изучување на јазик

15.01, 09:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 24 17 100.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Klub CD, Љубљана.  

Научна конференција, посветена на грчкиот јазик и предавањето на истиот. Влезот на овој настан е бесплатен.

Сара Исакович: Зошто на нашиот мозок толку му е тешко да размислува позитивно?

16.01, 20:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 24 17 100.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Линхартова сала, Љубљана.

Предавање за спецификите на позитивното размислување. Влезот на овој настан чини: 15,00 евра.

Филмови после ручек

17.01, 13:00-17:00 часот

Организатор на настанот: Javni zavod Mladi zmaji, телефон за контакт: (01) 306 40 64.

Место на одржување на настанот: Mladi zmaji črnuče, Дунавска 367, Љубљана.

Кинопроекции. Влезот на овој настан е бесплатен.

„Љубљана. Историја. Град“

18.01., 16:30-17:30 часот

Организатор на настанот: Музеј и галерија на градот Љубљана, телефон за контакт: 01 / 24 12 500.

Место на одржување на настанот: Локален музеј Љубљана, Госпоска 15.

Екскурзија по изложбата, посветена на историјата на Љубљана од дамнешни времиња до денес. Влезот на овој настан чини: 4,00-6,00 евра.

Неделен голем пазар

19.01., 08:00-15:00 часот

Организатор на настанот: EURO VARIA d.o.o.

Место на одржување на настанот: Конкресни трг, Љубљана.

Традиционален панаѓур за антиквитети. Влезот на овој настан е бесплатен.