Распоред на културни настани 02.09. – 08.09.2019

Комуникација на работно место

2.9, 12:00

Организатор: ТАИСА, Дарја Таиса Церквеник с.п.

Место на одржување на настанот: по договор, Љубљана

Насочено образование. Предавање на професор Дарја Таиса Церквеник. Лекция проф. Дарьи Таисы Церквеник. Влез – со покана. За повеќе информации обратете се на следниот телефонски број: 031 505 788 или на електронската адреса: taisa@taisa.si.

Светлана Захарова и пријателите

3.9, 20:30

Организатор: Фестивал, Љубљана

Место на одржување на настанот: Крижанске, Љубљана.

Концерт на класична музика. Влезот чини 29,00, 39,00, 49,00 евра.

Предавање: Матје Аселин, Monsanto

4.9, 18:00-20:00

Организатор: Меѓународен графички ликовен центар.

Место на одржување на настанот: Креативен центар Швајцарија, Под турном 4, Љубљана.

Културен настан. Предавање на фотографот и професор по уметност Матје Аселин за дејноста на транснационалната корпорација Monsanto. Влезот е слободен.

Доказ број 1: екскурзија на изложба

5.9, 17:00-18:00

Организатор: Музеј и галерија на градот Љубљана.

Место на одржување на настанот: Обласната галерија на Љубљана.

Екскурзија на меѓународна изложба, посветена на современата уметност. Изложените дела одразуваат скептицизам во однос на формалната вистина. Куратор – Аленка Требушак. Влезот е слободен.

Hladno pivo &Avven

6.9, 20:30-23:30

Организатор: Љубљански град.

Место на одржување на настанот: Двророт на тврдината, Љубљански град, Љубљана.

Концерт на различна музика во исполнување на хрватската панк рок-група Hladno pivo и словенечката фолк-метал група Avven. Влезот чини 15,00 евра (билет за концертот + билет за жичарница).

Противпожарна забава во населбата Штепањ

7.9, 18:00 – 8.9, 3:00

Организатор: PGD (Prostovoljno gasilsko društvo – Волонтерско противпожарно друштво) населба Штепањ.

Место на одржување на настанот: Пилатес центар Танергија, Дунавска цеста 190, Љубљана.

Културно-забавен настан. Празник на пожарникарите во Љубљанскиот микрорегион, населба Штепањ. Влезот е слободен.

Седма средба на хармоникаши во Блед

8.9, 10:00-17:00

Организатор: Туризам Блед

Место на одржување на настанот: Блед, Езерското шеталиште.

Музички и забавен настан. Влезот е слободен.