Распоред на културни настани 05.08. – 11.08.2019

Семинари за разни поколенија од Erasmus

5.8, 17:00

Организатор: Туристичко информациски центар Словењ Градец, 02 88 12 116

Место на одржување на настанот: Андешки храм, Главни трг 28a, Словењ Градец.

Настанот е посветен на професионалното образование и дијалогот помеѓу поколенијата. Влезот е бесплатен.

Бесплатна обука по јога за почетници

6.8, 8:30-9:30

Организатор: Туристичко информациски центар Словењ Градец, 02 88 12 116

Место на одржување на настанот: Организација KARMALI JOGA CENTER, Цељска цеста 48a, Словењ Градец

Велнес настан. Влезот е бесплатен. Повеќе информации на следниот телефон: 041 287 397, и на и-мејлот: info@karmali.si

Фестивал Kanal: Ернеј Зоран

7.8, 20:00-23:00

Организатор: TD Bohinj, 040572611

Место на одржување на настанот: Festival Kanal, Бохињ

Концерт на мешана музика со учество на словенечкиот исполнител Ернеј Зоран. Презентација на албумот „Контакт“. Влезот е бесплатен.

Центар за ракотворби Корошка – Ракотворби од глина

8.8, 17:00

Организатор: Туристичко информациски центар Словењ Градец, 02 88 12 116

Место на одржување на настанот: Андешки храм, Главни трг 28a, Словењ Градец.

Креативна работнилница. Влезот е бесплатен.

Jazz во Celica: džeZZva

9.8, 21:00-23:55

Организатор: Хостел Celica, (01) 230 97 00

Место на одржување на настанот: Хостел Celica, Метелкова 8, Љубљана.

Концерт на музика во стилот на џез и блуз во изведба на прекмурскиот квартет džeZZva. Настапуваат: Дејан Берден (фортепијано и синтисајзер), Изток Родеж (гитара), Тадеј Кампл (контрабас), Миран Целец (ударни инструменти). Влезот е бесплатен.

Љубљана. Историја, град

10.8, 16:30-17:30

Организатор: Музеј и галерија на градот Љубљана, 01 / 24 12 500

Место на одржување на настанот: Локалниот музеј на Љубљана, Госпоска 15

Екскурзија по изложбата. Влез – 6,00 евра; ученици, студенти, пензионери,  лица постари од 65 години – 4,00 евра.

Bohinj Beach volley tour

11.8, 9:30

Организатор: TD Bohinj, 040 572 611

Место на одржување на настанот: Бохињско езеро

Турнир во одбојка на плажа. Влезот е бесплатен. Максималниот број на тимови – 16. Повеќе информации на следниот и-мејл: jure.sodja@tdbohinj.si.