Распоред на културни настани 10. 6. – 16. 6. 2019

Ветар во глава

10.6, 19.00

Организатор: Куклен театар Љубљана

Место на одржување: Сала под ѕвездите, Љубљана

Драма. Режисер: Примож Екарт. Влез – 5,00 ЕВРА.

58 Љубљански базар на стрипови

11.6, 16.00-19.30

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишла

Место на одржување: Летна градина, Љубљана

Традиционален јунски базар на стрипови. Влезот е слободен.

Збогум

12.6, 17.00

Организатор: Куклен театар Љубљана

Место на одржување: Културница ЛГЛ, Љубљана

Детска куклена претстава. Костимограф – Јасна Вастл. Влез – 5,00 ЕВРА.

Пионерските години на Телевизија Словенија, разговор

13.6, 18.00-20.00

Организатор: Словенечки етнографски музеј

Место на одржување: Словенеќки етнографски музеј, Метелкова улица 2, Љубљана

Културен настан посветен на минатото на словенечката телевизија. Влезот е слободен.

The Oakleys

13.6, 20.30-23.00

Организатор: Ања Храстовшек

Место на одржување: Џез-клуб Гајо-Парадајз, Љубљана

Концерт на џез и блуз музика во изведба на групата The Oakleys. настапуваат: Ана Храстовшек (вокал), Нејц Шкофиц (клавир), Петер Смрдел (контрабас), Жига Смрдел (тапани). Влез – 5,00 ЕВРА.

Мета Груревиќ и Јаша: Тие (Срцето ми е…)

14.6, 21.30-23.30

Организатор: Стрип кор / Форум Љубљана

Место на одржување: Светлосен парк близу Градашчица во Трново, Љубљана

Претставување на уметнички проект во рамките на фестивалот Светлосна герила. Влезот е слободен.

Шукар

15.6, 17.00

Организатор: Торма, организација на настани

Место на одржување: Лојзов театар, Крвава Печ

Концерт на ромска музика во изведба на групата Шукар. Влез – 30,00 ЕВРА.

Електрична енергија, експериментите на Никола Тесла

16.6., 16.00-17.00

Организатор: Технички музеј на Словенија

Место на одржување: Технички музеј на Словенија, Бистра кај Врхник

Културен настан во лест на светски познатиот научник Никола Тесла. Влез – 4,00-6,50 ЕВРА.