Распоред на културни настани 15. 4. – 21. 4. 2019

Alya – Од дневната соба

15.4, 20.00

Организатор: СиТи Тетар БТЦ

Место на одржување: СиТи Театар БТЦ, Љубљана

Концерт на мешовита музика во изведба на познатата словенечка група Alya. Влез – 10,00-18,00 евра.

Римска воена опрема од реката Љубљаница

16.4, 11.00-12.00

Организатор: Народен музеј на Словенија – Метелкова

Место на одржување: Народен музеј на Словенија – Метелкова, Маистрова улица 1

Промоција на книга. Влез: бесплатен.

Тибор Реп: Директно на плочата

17.4 – 4.5

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка

Место на одржување: Добра Вага, Љубљана

Кулинарски настан со добропознатиот готвач Тибор Реп за време на кој ќе биде претставена книгата со 36 авторски рецепти за јадења без месо. Влез: бесплатен.

Еколошки пазар Еуропарк

17.4, 14.00-19.00

Организатор: Еуропарк

Место на одржување: Трговски центар Еуропарк, Марибор

Кулинарски настан – саем на органска храна и јадења од локалните производители. Влез: бесплатен.

Часовник на бајките: Мечка пред вратата

18.4, 17:00

Организатор: Месна книжарница, Љубљана

Место на одржување: МКЛ, Книжарница Прежихов Воранц, Тржашка улица 47а, Љубљана

Претстава за деца (4+). Влез: бесплатен.

ОртоФест 2019 – Боргезија (SLO)

19.4, 21:30

Организатор: Орто Бар

Место на одржување: Орто Бар, Љубљана

Концерт на поп, рок и алтернативна музија во изведба на словенечката група Боргезија. Влез – 10,00 евра (во претпродажба), 13,00 EUR (на денот на настанот).

Bestof R&B

20.4, 22.00 – 21.4, 5.00

Организатор: Циркус Клуб

Место на одржување: Клуб Циркус, Плоштад на Младинските работни бригади 7, Љубљана

Концерт на ар-ен-би и хип-хоп музика. Влез – 8,00 евра (ВИП – 18,00 евра).

Велигденски ручек на Мајерија

21.4, 12.00-15.00

Организатор: ТИЦ Випава

Место на одржување: Мајерија, Слап 18, Мајерија, Слап 18, 5271 Випава, Слап кај Випава

Празничен велигденски ручек. Потребна е резервација на билети. За оповеќе информации: info@majerija.si, 05 / 368 50 10, 041 405 903.