Распоред на културни настани 18. 2. – 24. 2. 2019

Kikiriki & Die! Goldstein

18.2., 20.00

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка, Плоштад на прекуморските бригади 3, Љубљана, 030 310 100

Место на одржување: Кино Шишка, сала Комуна, Љубљана

Концерт на алтернативна и урбана музика во изведба на словенечкото дуо Kikiriki in Die! Goldstein.. Влез: 2.00 евра

Љоба Јенче: О, чепа моја Вида

19.2., 20.00

Организатор: Цанкарев двор, Прешернова 10, Љубљана, 01 24 17 100

Место на одржување: Цанкарев двор, Клуб ЦД, Прешернова 10, Љубљана

Концерт на мешовита музика: Настапуваат: Љоба Јенче (вокал, конг), Јуре Горучан (клавир); специјален гостин: Борис Ковач (саксофон, флаута). Влез: 10.00 – 15.00 евра.

The Strange

20.2., 20.00

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка, Плоштад на прекуморските бригади 3, Љубљана, 030 310 100

Место на одржување: Кино Шишка, сала Комуна, Љубљана

Концерт на поп и рок музика во изведба на хрватската група The Strange. Влез: 10.00 – 12.00 евра.

Претстава што тргнува наопаку

20.2., 20.00

Организатор: Културен дом, Словенечка 32, Менгеш, 01 729 12 34

Место на одржување: Културен дом, Словенечка 32, Менгеш

Претстава (семејна комедија). Влез: 21.00 – 25.00 евра.

Modri abonma 4 in izven

21.2, 19.30-22.00

Организатор: Словенечка филхармонија, Конгресен плоштад 10, Љубљана, 01 24 10 800

Место на одржување: Цанкарев двор, Галусова сала, Прешернова 10, Љубљана

Концерт на класична музика со учество на Оркестарот на Словенечката филхармонија. Диригент: Аксел Кобер. Виолончело: Даниел Милет-Шот. Програма: Јорг Видман, Јозеф Хајден, Арнолд Шенберг. Влез: 8.00 – 22.00 евра.

Концерт на Широм

22.2., 21.00-23.00

Организатор: КВС Закон, Тржашка 11, Врхника, 068 169 647

Место на одржување: КВС Закон, Тржашка 11, Врхника

Концерт на етномузика во изведба на словенечката група Широм (Исток Корен, Ана Кравања, Само Кутин). Влезот е бесплатен

Молиер – Мизантроп

23.2., 19.30

Оргнизатор: Словенечки народен театар Целје, Театарски плоштад 5, Целје, 03 4264 200

Место на одржување: Словенечки народен театар Целје

Театарска претстава според мотивите на познатиот француски комедиограф и драматург Жан-Батис Молиер. Влез: 15.00-18.00 евра.

Севера и Гал Ѓурин

24.2, 19.00

Организатор: СНТ Драма Љубљана, Ерјавцева улица 1, Љубљана, 01 252 15 11

Место на одржување: СНТ Драма Љубљана, Голема сцена, Ерјавцева улица 1, Љубљана

Концерт на авторска акустична музика во изведба на Севера и Гала Ѓурин. Влез: 20.00 евра.