Распоред на културни настани 24. 6. – 30. 6. 2019

Џез понеделник: Fake Orchestra – Tribute to Billy

24.6, 20.00-23.00

Организатор: Tobačna

Место на одржување на настанот: Čin čin Tobačna, Ljubljana

Концерт на џез музика во изведба на словенечката џез/етно група Fake Orchestra. Настапуваат: Ана Випотник (вокал), Примож Флеихман (саксафон), Игор Леонарди (гитара), Тадеј Кампл (бас), Јанез Габрич (тапани). Влезот е бесплатен.

Летна десетка во Tobačnа #18 – Крајот на јуни!

25.6, 21.00-22.30

Организатор:10ка, клуб на смеата

Место на одржување на настанот: 10KA клуб на смеата, Мала улица 5, Љубљана

Стенд ап изведувачи: Матич Кокшар, Јан Цуња, Адмир Батич, Марко Жерјал. Влезница – доброволни прилози.

Bossa de novo/Бова нова бечер

26.6, 20.00-22.30

Организатор: Slamič d.o.o., Ljubljana

Место на одржување на настанот: Кафе Сламич, Керсникова Улица 1, Љубљана.

Концерт на џез и блуз музика во изведба на словенечката група Bossa de novo. Настапуваат: Примож Витез (вокал), Аљоша Косор (гитара), Марко Грегорич (контрабас), Митја Врховник Смеркар (перкусии), Сергеј Ранџеливич (перкусии). Влез – 15,00 евра.

Вечер на словенечка кинематографија

27.6, 18.00-19.00

Организатор: Модерна галерија

Место на одржување на настанот: Томшичева улица 14, Љубљана.

Проекција на стари словенечки филмови – „Југословенска книжарница“ (1940) Марјан Фоерстер, „О, врба“ (1940-1942) Марјан Фоестер, „Триглавски патеки“ (1932) Фред Делака. Влезот е бесплатен.

The Fakirs Bay

28.6, 21.00-23.30

Организатор: Нико Скјубиќ Niko

Место на одржување на настанот: Носталгија Винтиџ Кафе, Краковски насип 4, Љубљана

Концерт на панк-рок музика во изведба на италијанската група The Fakirs Bay. Влезот е бесплатен.

13. Ноќна 10ка – трчаме околу Бледското езеро

29.6, 17.00-30.6, 2.00

Организатор: Туризам Блед

Место на одржување на настанот: Блед

Спортски настан. Трка на 10 километри. Влез 30,00 евра. За деца влезот ќе биде бесплатен.

Семеен ден со егзотични животни, Севница

30.6, 9.00-18.00

Организатор: Друштвото на љубители на егзотични животни Bioexo

Место на одржување на настанот: Спортцки центар Севница

Семеен настан посветен на запознавање со егзотични животни. Влез – 4,00 евра (за пензионери, студенти и ученици), 6,00 евра (за возрасни), семеен билет 15,00 евра (за најмалку двајца возрасни со дете), за деца од претшколска возраст влезот е бесплатен.