Распоред на културни настани 25. 2. – 3. 3. 2019

Unknown fields: Приказни од темната страна на градот (2013)

25. 2, 20.00

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка

Место на одржување: Кино Шишка, сала Катедрала, Љубљана

Документарен филм на англиски јазик со словенечки титли. Влез: 5 евра (претпродажба: 3 евра).

Иван Цанкар: Ivan Cankar: В зори

26. 2, 21.00

Организатор: Прешернов театар Крањ

Место на одржување: Прешернов театар Крањ

Драма според мотивите на истоименото дело на Иван Цанкар. Режисер: Жига Дивјак. Играат: Весна Евникар, Петер Мусевски, Весна Пернариќ, Блаж Сетникар, Весна Слапар, Аљоша Треновшек, Грегор Зорц. Влез: 15, 20 евра (за пензионери, студенти, ученици: 8 евра).

Нене Чери

26. 2, 20.00

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка

Место на одржување: Кино Шишка, сала Катедрала, Љубљана

Концерт на алтернативна музика во изведба на шведската пејачка, писателка и композитор Нене Маријане Карлсон која на пошироката јавност ѝ е позната под псевдонимот Чери. Влез: 22 евра (претпродажба: 18 евра).

Проклети пушачи

27. 2, 20.00

Организатор: Словенечки народен театар Драма Љубљана

Место на одржување: Мала драма, Љубљана

Музичка претстава според мотивите на сатиричниот есеј на словенечката писателка Светлана Марковиќ. Драма. Влез: 15 евра.

Работилница по пантомима

Линк: https://www.napovednik.com/dogodek507960_pocitniska_delavnica_pantomime

28. 2, 10.00

Организатор: Градска библиотека Љубљана

Место на одржување: Градска библиотека Љубљана, Библиотека Прежихов Воранц, ул. Тржашла 47а, Љубљана

Работилница по пантомима. Влез: слободен.

Cafe Mezclado – Jazz Club Љубљански град

1. 3, 21.00

Организатор: Љубљански град

Место на одржување: Скална сала, Љубљански град, Љубљана

Концерт на радиционална кубанска музика во изведба на групата Cafe Mezclado. настапуваат: Лазаро Хиерезуело (бонго, вокал), Ерик Маренче (пијано), Томи Фаркаш (контрабас, вокал), Јуре Чеховин (маркас, гуиро, вокал). Влез: 7 евра.

Магија на приготвување тестенини

2. 3, 10.00-12.00

Организатор: Друштво ШКУЦ

Место на одржување: Галерија ШКУЦ, Стар плоштад 21, Љубљана

Кулинарски настан за деца. Кулинарска работилница за деца од 3 години. Влез: бесплатен.

Јако Еино Калеви

3. 3, 20.00

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка

Место на одржување: Кино Шишка, сала Катедрала, Љубљана

Концерт на поп и рок музика во изведба на финскиот пејач Јако Еино Калеви. Влез: 10 евра (претпродажба; 8 евра, за пензионери, студенти, ученици: 6.40 евра).