Распоред на културни настани 25. 3. – 31. 3. 2019

Дуо калипсо

25.3, 19.30-21.30

Организатор: Музичка академија на Универзитетот во Љубљана, Стар плоштад 34, Љубљана

Место на одржувања: Сала Казина, Конгресен плоштад 1, Љубљана

Концерт на класична музика. Настапуваат: Миха Рогина (саксофон), Сае Ли (клавир). Програма: Фазил Сај, Едисон Деницов, Рихард Штраус. Влез слободен.

Пријателско преплетување на Пеле и Аритмија

26.3, 21.00-0.00

Организатор: КУД СЕСТАВА, Хостел Целица, Метелкова 8, Љубљана, 041 602 884

Место на одржување: Хостел Целица, Метелкова 8, Љубљана

Концерт на македонска и словенечка вокална музика во изведба на вокалното трио Пела и гитарското дуо Аритмија. Влез Слободен.

Церемонија на отворање 49 Недела на словенечката драма

27.3, 19.00

Организатор: Прешернов театар Крањ, Главен плоштад 6, Крањ

Место на одржување: Прешернов театар Крањ, Главен плоштад 6, Крањ

Традиционален настан на Меѓународниот ден на театарот. Влез – 10.00 евра. За време на настанот, ќе се изведува претставата врз основа на мотивите на делото на Иван Цанкар „Во зората“. Режија: Жига Дивјак.

Septicflesh, Krisiun, Diabolical

27.3, 21.00

Организатор: Орто бар, Глабловичева 1, Љубљана

Место на одржување: Орто бар, Глабловичева 1, Љубљана

Концерт на метал-музика во изведба на групите Septicflesh (Грција), Krisiun (Бразил) и Diabolical (Шведска). Влез – 22.00 евра (претпродажба), 25.00 евра (на денот на концертот).

Нејц газвода – Тивко вдишување

28.3, 19.30

Организатор: Словенечки народен театар Цеље, Театарски плоштад 5, Цеље

Место на одржување: Словенечки народен театар Цеље, Театарски плоштад 5, Цеље

Драма. Претстава. Влез – 15.00-18.00 евра

XEQUTIFZ

29.3, 20.00

Организатор: Тобочна, улица „Тржашка“ 2, Љубљана, 0591 30949

Место на одржување:  Чин Чин Тобочна, улица „Тржашка“ 2, Љубљана

Концерт на диско, фанк, поп, ар-ен-би и соул музика во изведба на групата XEQUTIFZ. Влез слободен.

Нина Бадриќ

30.3, 20.00

Организатор: Мебард Рекордс о.о., Рихарева 22, Љубљана

Место на одржување: Гралусова сала, Санкарев дом, Прешернова улица 10,

Концерт на најголемата хрватска дива Нина Бадриќ. Koncert največje hrvaške dive Nine Badrić. Пејачката ќе ги претстави своите хитови, особено „Ти рече“ („Rekao si“). Влез – 22.00-40.00 евра.

Мадагаскар

31.3, 17.00

Организатор: Шпас театар, Културен дом, Словенечка улица 32, Менгеш

Место на одржување: Културен дом, Словенечка улица 32, Менгеш

Мјузикл. Режисер: Ева Хиберник. Кореографија: Мојца Хорват. Влез – 25.00-29.00 евра.