Распоред на културни настани 26.08.2019 – 01.09.2019

Intimno: Haiku Garden Izštekano

26.8, 21:00

Организатор: Компанијата Капа.

Место на одржување на настанот: Летна сцена на Гала халата, Љубљана.

Музички концерт во стилот на алтернативата и урбанот во исполнување на словенечката група Haiku Garden. Влезот чини 7,00 евра (во претпродажба), 10,00 евра (на денот на настанот).

Radio Mondo – светска хармонија

27.8, 21:00

Организатор: КУД Сестава, Хостел Целица.

Место на одржување на настанот: Хостел Целица, Метелкова улица 8, Љубљана.

Културен настан – аматерски концерт. Настапуваат: Матеј Мијатович (вокал, гитара), Нино де Глери (контрабас), Клемен Брачко (виолина, вокал), Блаж Целарец (тапани, вокал), Урбан Грабеншек (пијано, вокал). Влезот е бесплатен.

Комедија под ѕвездите 2019

28.8, 20:30-22:00

Организатор: Gustav film d.o.o.

Место на одржување на настанот: Љубљански град, Љубљана.

Фестивал на комедиски претстави. Влезот чини 16,00-20,00 евра (во претпродажба), 20,00-22,00 евра (на денот на настанот).

Терапевтска прошетка

29.8, 17:30-18:30

Организатор: Сара Идзиг – Психотерапија со движење и танцување.

Место на одржување на настанот: Стакленик Тиволи ботаничка градина на универзитетот во Љубљана, Љубљана.

Интерактивна групна средба во природа. Раководител: Сара Идзиг, специалист по танцово-движечка психотерапија од Англија. Влезот е бесплатен.

Продадена невеста

30.8, 20:00-23:00

Организатор: Културно друштво Миран Јарц Шкоцјан.

Место на одржување на настанот: Летна сцена Студенец, Студенец при Кртини 18.

Опера и балет. Композитор – Бедржих Сметана. Режисер – Иржи Неквасил (Чешка). Влезот чини 25,00 евра.

Танергин ден – ден на бесплатни вежби

31.8, 7:30-13:00

Организатор: Tanergija pilates center.

Место на одржување на настанот: Pilates center Tanergija, Дунајска цеста 190, Љубљана.

Спортски настан под мотото: „Љубов за движење – љубов за својот организам!“. Влезот е бесплатен.

Екскурзија по изложбата „Човек на Месечинта“

1.9, 16:00-17:00

Организатор: Техмнички музиеј на Словенија.

Место на одржување на настанот: Технички музиеј на Словенија, Бистра при Врхники.

Културен настан. Автор на изложбата – Ирена Марушич. Влезот чини – 4,00-6,50 евра.