Распоред на културни настани 29.07. – 04.08.2019 година

Маскарада на животот

29.7, 10:00-19:00

Организатор: Атеље Галерија, +386 (0)1 421 3450

Место на одржување: Атеље Галерија, Галусово набережје 29, Љубљана.

Уметничка изложба. Автор: Неја Ликар, дипломец од академијата за уметност и дизајн при универзитетот во Љубљана. Влезот е слободен.

Сликање за возрасни и деца

30.7, 10:00

Организатор: Туристичко информациски центар Словењ Градец, 02 88 12 116

Место на одржување: Андешки храм,  Главни трг 28a, Словењ Градец

Семеен уметнички настан – уметничка работилница. Влезот е слободен.

Прекрасна музика од Медитеранот

31.7, 21:00

Организатор: Организацијата Капа, (01) 431 70 63

Место на одржување: Летна сцена Гала хол, Љубљана

Дискотека со музика од земјите од Медитеранот во стилот на алтернативата и урбаната музика од 50 – 70-те година на ХХ век с учество на ДЏ Бакто. Влезот е слободен.

Laibach

1.8, 21:30-23:30

Организатор: Центар за култура, спорт и стопанство Изола, (05) 641 55 71

Место на одржување: Летно кино Аригони, Изола

Концерт на различна музика со учество на словенечката група Laibach. Влез – 27,00 евра (предпродажба), 35,00 евра (на денот на настанот).

Gin Weekend Ptuj

2.8 и 3.8, 18:00-23:00

Организатор: Gin festival Slovenija, +386 (0)30 646 666

Место на одржување: Nekdanji dominikanski samostan, dvorišče Dominikanskega samostana, Ptuj

Фестивал на џинот. Влезот е слободен.

Љубљана. Историја, град

3.8, 16:30-17:30

Организатор: Музеј и галерија на градот Љубљана, 01 / 24 12 500

Место на одржување: Областен музеј Љубљана, Госпоска 15

Екскурзија по изложбата посветена на историјата на градот Љубљана. Влез – 6,00 евра (возрасни), 4,00 евра (ученици, студенти, пензионери, луѓе постари од 65 години).

Екскурзија по колекцијата на Современата галерија Љубљана

4.8, 11:00-12:00

Организатор: Модерна галерија, 01 2416 800

Место на одржување: Модерна галерија, Цанкарјева 15, Љубљана

Културен настан. Влез – 5,00 евра (возрасни), 2,5 евра (ученици, студенти, пензионери, луѓе постари од 65 години).