Распоред на културни настани 6. 5. – 12. 5. 2019

Зошто сум партизан

6.5, 19.00

Организатор: Цанкарев дом,

Место на одржување: Цанкарев дом, Галусова сала, Љубљана

Концерт на мешовита музика. Настапуваат: Мојца Хладник (сопран), Наташа Лоборец Перовшек (мецосопран), Ања Корен Усеник (мецосопран), Лука Грижониќ (тенор). Влез – 7,00, 10,00, 15,00 ЕВРА.

Кинеска традиционална култура на пиење чај

7.5, 10.00-11.00

Организатор: Институт „Конфуциј“

Место на одржување: Економски факултет, Кардељев плоштад 17, 1000 Љубљана

Културен настан посветен на кинеската култура на пиење чај. Влезот е слободен.

Маја Делак: Само за денес

8.5, 20.00

Организатор: Бункер

Место на одржување: Стара месна електрана – Електро Љубљана, Сломшкова улица 18, Љубљана

Танцова претстава. Влез – 7,00 ЕВРА (за пензионери, студенти ученици), 10,00 ЕВРА.

Циклус руски филмови: … А, зорите тука се тивки

9.5, 19.00-22.00

Организатор: Месна книжарница Љубљана

Место на одржување: МКЛ – СЛОВЕНСКА КНИЖАРНИЦА, Еинспиерљева улица 1, Љубљана

Филмска проекција на „А, зорите тука се тивки“. Филмот е снимен според истоимената новела на Борис Васиљев. Режија: Станицлав Ростоцки. Влезот е слободен.

Тоа ти е, малечка

9.5, 20.00

Организатор: ЦиТи Театар БТЦ

Место на одржување: ЦиТи Театар БТЦ, Љубљана

Стендап мјузикл. Настапува: Тања Рибиќ. Влез – 15,30-17,00 ЕВРА.

Стил Корнерс

10.5, 20.00

Организатор: Центар за урбана култура Кино Шишка

Место на одржување: Кино шишка, сала Катедрала, Љубљана

Концерт на алтернативна и урбана музика во изведба на американското дуо Стил Корнерс. Влез – 12,00 ЕВРА (во претпроджба).

Саботно матине – работилница за анимиран филм

11.5, 10.00-13.00

Организатор: Belassijev inštitut

Место на одржување: Institut Belasi, Баварска патека 8, Љубљана

Настан за деца постари од 4 години. Влезот е слободен.

Ѓорѓе Балашевиќ: Календарот на моето детство

12.5, 19.30

Организатор: Цанкарев дом,

Место на одржување: Цанкарев дом, Галусова сала, Љубљана

Концерт на мешовита музика во изведба на легендарниот српски кантавтор, поет и пејач Ѓорѓе Балашевиќ. Влез – 36,00, 39,00, 44,00, 49,00, 59,00 ЕВРА.

Нуне во акција

12.5, 20.00

Организатор: СиТи Театар БТЦ

Место на одржување: СиТи Театар БТЦ, Љубљана

Музичка комедија. Режија: Јаша Јамник. Влез – 19,80-27,00 ЕВРА.