Распоред на културни настани 8. 7. – 14. 7. 2019

Шансони – Јуре Иванушич

8.7, 21.00-23.00

Организатор: Културно уметничко друштво Архитект

Место на одржување на настанот: Кафулето Атриј, Народна и универзитетска библиотека, Турјашка улица 1, Љубљана.

Концерт на шансони во изведба на словенечкиот уметник Јуре Иванушич. Влез – 10,00 евра.

Beat this

9.7, 21.00

Организатор: Компанијата Капа

Место на одржување на настанот: Летна сцена на Гала хол, Љубљана.

Концерт на алтернативна и урбана музика во изведба на словенечкиот дует Beat this. Влезот е слободен.

Си била еднаш една жена

10.7, 21.00-23.00

Организатор: Културно уметничко друштво Архитект

Место на одржување на настанот: Кафуле Артиј, Народна и универзитетска библиотека, Турјашка улица 1, Љубљана.

Драма. Режисери: Валентина Пласкан и Ана Шпик. Влез – 10 евра.

Laid back Ceki

10.7, 21.00

Организатор: Компанијата Капа

Место на одржување на настанот: Летната сцена Гала хол, Љубљана.

Концерт на алтернативна и урбана музика. Влез слободен.

Томас Хампсон, баритон

11.7, 21.00

Организатор: Фестивал Љубљана

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Љубљана.

Концерт на класична музика со учество на словенечката филхармонија. Диригент: Николае Молдовеану. Влез – 19,00 , 29,00 , 35,00 , 39,00 евра.

Боштјан Симон квинтет: The Ark (Словенија, Италија)

12.7, 20.30-22.30

Организатор: Imago Sloveniae

Место на организирање на настанот: Стариот плоштад, Љубљана.

Концерт на џез фјужн музика. Настапуваат: Боштјан Симон (саксофон), Мирко Цисилино (труба), Луиџи Витае (вибрафон), Горан Крмац (туба), Бојан Крхланко (тапани). Влезот е слободен.

Тинкара Ковач

13.7, 21.00-23.00

Организатор: Културно уметничко друштво Архитект

Место на одржување на настанот: Кафуле Атриј, Народна и универзитетска библиотека, Турјашка улица 1, Љубљана.

Концерт на комбинирана музика во изведба на познатиот словенечки пеач и флејтист Тикане Ковач. Влез – 10,00 евра.

Изложба на Луцеин Херве: Геометријата на зраците

4.7, 16.30-17.30

Организатор: Музеј и галерија на градот Љубљана.

Место на одржување на настанот: Галерија Јакопчич, Словенечка улица 9, Љубљана.

Изложба посветена на еден од најголемите фотографи на ХХ век – Луциен Херве. Влез – 3,00 евра.