Распоред на културни настани за период 16.09. – 22.09.2019.

Џез-понеделник: Jarh, Moder &Matošič

16.9, 20:00-23:00

Организатор на настанот: Тобачна.

Место на одржување на настанот: Чин Чин Тобачна, Тржанска цеста 2, Љубљана.

Концерт на музика во стилот на џез и фјужн во изведба на: Давид Јарх (труба); Јани Модер (акустична гитара); Никола Матошич (контрабас). Влезот е бесплатен.

Матиц Мунц: Насилството на Интернет

17.9, 18:00

Организатор на настанот: Локална библиотека Љубљана.

Место на одржување на настанот: Библиотека Отон Жупаничка, Керсникова улица 2, Љубљана.

Предавање за формите на насилно однесување во Интернет пространството. Влезот е бесплатен.

Држава

18.9, 19:00

Организатор на настанот: Словенечки младински театар.

Место на одржување на настанот: Словенечки младински театар, Вилхарева цеста 11, Љубљана.  

Постановка на најпознатиот дијалог на Платон – „Држава“. Режисер: Ања Суша. Улогите ги толкуваат: Примож Безјак, Дамјана Черне, Жељко Хрс, Драга Поточњак, Роберт Пребил, Ника Розман, Вито Вајс. Влезот чини: 15,50 евра; влезот за студенти и пензионери чини: 9,50 евра.

Уметност – тоа е шкаф

19.9, 20:30

Организатор на настанот: Слобенечки младиснки театар.  

Место на одржување на настанот: Skladišče Mladinskega, Робова улица 15, Љубљана.  

Постановка според мотивите на делото на Даниил Хармс. Режисер – Иван Петернељ. Улогите ги толкуваат: Даша Добершек, Јањја Мајзељ, Блаж Шеф, Матија Вастл. Влезот чини: 11,00 евра; влезот за студенти и пензионери чини: 9,00 евра.

Џон Хопкинс (DJ)

19.9, 21:00

Организатор на настанот: Центар за урбана култура кино Шишка.

Место на одржување на настанот: Катедралниот дворец, Љубљана.

Концерт на електронска музика со учество на DJ Џон Хопкинс. Влезот чини: 20,00 евра (цена со намаление – 14,40 евра, во претпродажба – 18,00 евра).

На гости кај мечката

20.9, 19:00

Организатор на настанот: Мини театар Љубљана.

Место на одржување на настанот: Љубљана.

Куклена претстава. Премиера. Режисер: Ивана Џилас. Влезот чини: 8,00-15,00 евра.

Животински приказни од Резија

21.9, 17:00

Организатор на настанот: Куклен театар Љубљана.

Место на одржување на настанот: Veliki oder LGL, Љубљана

Детска куклена претстава. Режисер: Маруша Кинк. Влезот чини: 5,00 евра.

Шаманството на Сибирските народи, екскурзија

22.9, 11:00-12:00

Организатор на настанот: Словенечки етнографски музеј.

Место на одржување на настанот: Словенечки етнографски музеј, Метликова улица 2, Љубљана.  

Екскурзија по изложба. Изложбата се отвара од 20-ти октомври 2019 година. Влезот чини: 6,00 евра (цената со намаление – 3,00 евра).