Распоред на културни настани за периодот од 01.01.2020 до 09.01.2020

Новогодишна претстава „Повест за Липице“

01.01, 15:00-16:00 часот

Организатор на настанот: Коњушница Липица, телефон за контакт: (05) 739 16 96.

Место на одржување на настанот: Коњушница Липица.

Празничен културен настан. Влезот чини: 19,90 евра (за возрасни); 9,90 евра (за деца и ученици, од 6 до 18 години); 1,00 евро (за деца од 5 години); 47,90 евра (за семеен билет; до 3 детца, до 2 взрасни).

Лизгалиште Lumpi park

02.01, 15:00-21:00 часот

Организатор на настанот: Лумпи парк Тиволи, телефон за контакт: 080 7330.

Место на одржување на настанот: Крањчева улица 24, Љубљана.

Спортски настан. Влезот чини: 4,00-6,00 евра. За деца до 4 години – бесплатен влез. Семеен билет чини 12,00 евра. За повеќе информации напишете на следната електронска адреса: info@lumpipark.si.

„Волшебна Ледена земја“ на плоштадот Конгресни трг

03.01, 10:00-23:00 часот

Организатор на настанот: Ledena dežela, телефон за контакт: 031 348 138.

Место на одржување на настанот: Конгресни трг 15, Љубљана.

Изложба на ледени скулптури. Влезот чини: 7,00 евра (за возрасни); 5,00 евра (за деца); 15,00 евра (за семеен билет; до 2 возрасни и до 2 деца).

„Љубљана. Историја. Град.“

04.01, 16:30-17:30 часот

Организатор на настанот: Музеј и галерија на градот Љубљана, телефон за контакт: 01 / 24 12 500.

Место на одржување на настанот: Обласниот музеј Љубљана, Госпоска 15.

Екскурзија по изложбата посветена на историјата на Љубљана од дамнешни времиња до денес. Влезот чини: 4,00-6,00 евра.

Новогодишна претстава „Повест за Липице“

05.01, 15:00-16:00 часот

Организатор на настанот: Коњушница Липица, телефон за контакт: (05) 739 16 96.

Место на одржување на настанот: Коњушница Липица.

Празничен културен настан. Влезот чини: 19,90 евра (за возрасни); 9,90 евра (за деца и ученици, од 6 до 18 години); 1,00 евро (за деца од 5 години); 47,90 евра (за семеен билет; до 3 деца, до 2 возрасни).

Фрлање со секира

06.01, 15:00-21:00 часот

Организатор на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, телефон за контакт: +386 (0) 40 87 87 38.

Место на одржување на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, Кајухова 35, Љубљана.

Рекреација. Цената на влезницата започнува: од 17,50 евра. За повеќе информации напишете ни на следната електронска адреса: info@axe-throwing.si.

Утро со симфонискиот оркестар и детскиот хор на РТВ Словенија

07.01, 10:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 24 17 100.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Љубљана.

Музички спектакл. Диригент: Анка Јазбец. Музика: Матевж Горшич. Режисер: Клемен Марковчич. Влезот чини: 5,00 евра.

Еко-маркет во Europark

08.01, 14:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Nakupovalno središče Europark, Марибор.

Место на одржување на настанот: Nakupovalno središče Europark, Марибор.

Кулинарен настан. Хармонија на вкусовите на природата од словенечките производители. Влезот на овој настан е слободен.

Древните грци на Источниот Јадран

09.01, 17:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 24 17 100.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Klub CD, Љубљана.

Предавање на познатите археолози – доцент доктор Матиј Чрешнара и доцент доктор Ирена Радич Роси. Влезот чини: 6,00 евра.