Распоред на културни настани за периодот од 02.03.2020 до 08.03.2020

Петер Рибич: Пролетна нега за градината

02.03, 18:00 часот

Организатор на настанот: Локална библиотека Љубљана, телефон за контакт: 01/308 50 05.

Место на одржување на настанот: Библиотека Отон Жупанич, Кресникова 2, Љубљана.

Предавање за пролетното одржување на градината. Влезот на овој настан е слободен.

Мудроста на старите кучиња

03.03, 19:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (01) 241 71 00.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Линхартова сала, Љубљана.

Културен настан. Беседа со Ели Х. Рејдингер, автор на бестселерот „Мудроста на волците“. Модератор – Тоне Хочевар. Влезот на овој настан чини: 10,00 евра.

Ден на словенечката техника

04.03, 09:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (01) 241 71 00.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Prostori CD, Љубљана.

Културен настан, посветен на првиот Светски ден на инженерите, којшто ќе се одбележува на 04-ти март 2020 година под водство на УНЕСКО. Влезот на овој настан ќе чини: од 40,00 евра.

Презентација на филмот „Природно наследство во Големата вода„

05.03, 18:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Prirodoslovni muzej Slovenije, телефон за контакт: (01) 241 09 40.

Место на одржување на настанот: Музејска 1, Љубљана.

Проекција на документарен филм. Влезот на овој настан е слободен.

Фрлање со секира

06.03, 15:00-21:00 часот

Организатор на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, телефон за контакт: +386 (0) 40 87 87 38.

Место на одржување на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, Кајухова 35, Љубљана.

Масовен рекреативен настан. Цената за влез на овој настан започнува од 17,5 евра. За повеќе информации напишете на следната електронска адреса: info@axe-throwing.si.

Предавање за здрава кожа

07.03., 17:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Zeleni planet

Место на одржување на настанот: Gnezdo – Center sonaravne gradnje, Штула 10, Љубљана, Љубљана-Шентвид.

Предавање на доктор Катерина Виднер Ферков за правилата за грижа на кожата. Влезот чини: 5,00 евра (посета на предавањето + закуска и чај).

Демонстрација на ковање на подковици

08.03, 13:00-18:00 часот

Организатор на настанот: Технички музеј на Република Словенија, телефон за контакт: 01 436 16 06.

Место на одржување на настанот: Технички музеј на Република Словенија, Бистра при Врхники.

Масовен културен настан. Влезот на овој настан чини: 4 – 6,5 евра. За повеќе информации напишете на следната електронска адреса: info@tms.si, или јавете се на следниот телефонски број: 01 750 66 70.