Распоред на културни настани за периодот од: 11.11. до 17.11.2019

Магистер Марко Огрис: Што е тоа епоха на Просветата?

11.11,17:30 часот

Организатор на настанот: Обласна библиотека Љубљана, телефон за контакт: 01/308 50 05.

Место на одржување на настанот: Библиотека Шишка, Трг Команданта Станета 8, Љубљана.

Предавање, посветено на епохата на Просветата. Влезот на овој настан е слободен.

Доктор Саривал Сосич: Ренесансата во Италија

12.11, 18:00 часот

Организатор на настанот: Обласната библиотека Љубљана, телефон за контакт: 01/308 50 05.

Место на одржување на настанот: Библиотека Отон Жупанич, Керсникова 2, Љубљана.

Предавање за Ренесансата во Италија. Влезот на овој настан е слободен.

Правата и должностите на пациентот – дали ги знам своите права и обврски?

13.11, 17:00-18:30 часот

Организатор на настанот: Библиотека Домжале, телефон за контакт: (01) 724 12 04.

Место на одржување на настанот: Библиотека Домжале, Цеста Талчев 4, 1230 Домжале.

Предавач: доктор по медицина Душа Хладе Зоре. Влезот на овој настан е слободен.

22-от Фестивал на словенечко вино

14.11 – 15.11, 11:00-20:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: +386 (0)1 2417 300.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Прешернова цеста 10, Љубљана.

Традиционален настан за пошироката публика. Влезот на овој настан чини 30,00 евра.

Саем за скијање SD Snežak Celje

15.11, 10:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Скијачко здружение Snežak, телефон за контакт: (03) 548 58 10.

Место на одржување на настанот: Хала Головец, Дечкова цеста 1, Цеље.

Традиционален саем за скијање на користеа и нова опрема за скијање. Влезот на овој настан е слободен.

Винска екскурзија во Рови кај стар Крањ

16.11, 13:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Завод за туризам и култура Крањ, телефон за контакт: (04) 238 04 50.

Место на одржување на настанот: Рови кај стар Крањ.

Гастрономски настан. Асортиманот на одлични вина е дополнет со сирења, пецива и призводи од месо. Регионите каде што се произведува вино ќе ја претстават својата гастрономска и туристичка понуда, а исто така и културните знаменитости. Влезот на овој настан чини 14,00 до 16,00 евра.

Неделен саем на антиквитети

17.11, 8:00-15:00 часот

Организатор на настанот: EURO VARIA d.o.o.

Место на одржување на настанот: Љубљана Брег, breg Ljubljanice

Саем на антиквитети. Влезот на овој настан е слободен.