Распоред на културни настани за периодот од 16.12. до 22.12.2019

Позитивни психолошки ефекти

16.12, 17:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 24 17 100.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Линхартова сала, Љубљана.

Циклус на предавања по психологија. Влез: цена за одделни предавања: 15,00 евра; цена на билет за цел настан: 30,00 евра.

Ден на отворени врати во уметничката галерија

17.12, 10:00-18:00 часот

Организатор на настанот: Фестивал Велење, телефон за контакт: (03) 897 68 40.

Место на одржување на настанот: Галерија Велење, Титотв плоштад 5, 3320 Велење.

Културен настан. Влезот за овој настан е слободен.

Brainstorm

18.12, 09:00-11:00 часот

Организатор на настанот: Локална библиотека Крањ, телефон за контакт: (04) 201 35 55.

Место на одржување на настанот: Локална библиотека Крањ, Грегорчичева улица 1, 4000 Крањ.

Масов настан. Влезот на овој настан е слободен.

Коледување – Пеење на коледни песни

19.12, 17:00 часот

Организатор на настанот: Ветријски двор, телефон за контакт: (02) 228 12 50.

Место на одржување на настанот: Госпоска, Словенска, Јурчева улица, Марибор.

Фестивал. Влезот на овој настан е слободен.

X-mas Artish во Kuchа

20.12, 10:00-19:00 часот

Организатор на настанот: ARTishsLOVEnia

Место на одржување на настанот: Kucha – Food Hub, Машера Спашичева 8, Љубљана.

Поп-ап изложба во најдобриот вегетаријански ресторан во Љубљана. Влезот на овој настан е слободен. За повеќе информации напишете ни на следната електронска адреса: artish.si@gmail.com.

Декември во Радовљица

21.12, 10:00-20:00 часот

Организатор на настанот: Јавен завод за туризам Радовљица, телефон за контакт: 04/531 51 12.

Место на одржување на настанот: Линхартов трг, Радовљица.

Божиќен фестивал. Во програмата на фестивалот има: балет, изложби, коледување, концерти, мастер клас, настап на музички групи, претстави. Влезот на овој настан е слободен.

Средновечен двор – животот и занаетите во средниот век

22.12, 10:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Ветрињски двор, телефон за контакт: (02) 228 12 50.

Место на одржување на настанот: Ветрињски двор, Vilinsko dvorišče, Марибор.

Фестивал со учество на група на занаетчиите Maistri Marpurgi. Влезот на овој настан е слободен.