Распоред на културни настани за периодот од 17.02.2020 до 23.02.2020

Дали им верувате на своите чувства? Проверете го тоа во Куќата на илузиите!

17.02, 09:00-22:00 часот

Организатор на настанот: Hiša iluzij, телефон за контакт: (01) 320 54 66.

Место на одржување на настанот: Hiša iluzij, Конгресни трг 13, 1000 Љубљана.

Семеен настан. Влезот чини: од 5,95 евра (за деца од пет години).

Вешти раце: шал, сплетен со љубов

18.02, 18:00 часот

Организатор на настанот: Библиотека Домжале, телефон за контакт: (01) 724 12 04.

Место на одржување на настанот: Библиотека Домжале, улица Талчев 4, 1230 Домжале.

Креативна работилница. Влезот на овој настан е слободен, потребна е претходна регистрација и поседување на свои материјали. Организатор на настанот: Цвета Хриберник, библиотека Домжале.

Забава во пижами II

19.02, 18:00-20.02, 11:00 часот

Организатор на настанот: Javni zavod Mladi zmaji, телефон за контакт: (01) 306 40 64.

Место на одржување на настанот: Mladi zmaji Zalog, Залишка 220, Љубљана.

Танцов настан само за девојки. На програмата ќе има: салон за убавина, гледање на филм, печење на мафини, караоке, забавни игри. Влезот на овој настан е слободен.

Разбирањето на светот, богатството и белите во Папуа Нова Гвинеа

20.02, 19:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (01) 241 71 00.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Косовелова сала, Љубљана.

Предавање на словенечкиот антрополог доктор Борут Телбан. Влезот на овој настан е слободен.

Вечер на друштвени игри во MIKK

21.02, 18:00-00:00 часот

Организатор на настанот: MIKK Мурска Собота, телефон за конаткт: (02) 534 98 90.

Место на одржување на настанот: MIKKov klubski prostor, Мурска Собота.

Масовен културен настан. Влезот на овој настан е слободен.

Карнавал на змејови

22.02, 11:00 часот

Организатор на настанот: Napovednik.com,

Место на одржување на настанот: Staro mestno jedro, Љубљана.

Карнавал по повод Масленица на улиците на Љубљана и забавна програма на плоштадот Конгресни трг. Влезот на овој настан е слободен.

Неделен бувји пазар

23.02, 08:00-15:00 часот

Организатор на настанот: EURO VARIA d.o.o.

Место на одржување на настанот: Конгресни трг, Љубљана.

Традиционален саем на антиквитети. Влезот на овој настан е слободен.