Распоред на културни настани за периодот од 23.12.2019 до 31.12.2019

Верувања, коишто не ни служат нам: практикум

23.12, 11:00 часот

Организатор на настанот: Туристичко информативен центар Словењ Градец, телефон за контакт: (02) 881 21 16.

Место на одржување на настанот: Андешки храм, Главни трг 28a, Словењ Градец.

Практикум. Практикумот ќе го спроведува: Мојца Кривец. Влезот на овој настан е слободен.

Декември во Радовлице

24.12, 10:00-20:00 часот

Организатор на настанот: Јавен завод за туризам Радовљица, телефон за контакт: 04/531 51 12.

Место на одржување на настанот: Линхартов плоштад, Радовљица.

Божиќен фестивал. Во програмата ќе има: балет, изложби, коледување, концерти, мастер-клас, настапи на музички групи, презентации . Влезот на овој настан е слободен.

25.12.2019

Празник

Ден на отворени врати на Коњушницата Липица

26.12, 10:00-17:00 часот

Организатор на настанот: Коњушница Липица, телефон за контакт: (05) 739 16 96.

Место на одржување на настанот: Коњушница Липица.

Културен настан, посветен на денот на Св. Штефан, покровител на коњите и коњушниците. Влезот на овој настан е слободен.

Хидраулика и градежништво: од дамнина до денес

27.12

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 24 17 100.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Klub CD, Љубљана.

Културен настан – предавање на професор доктор Матевж Дулар (од машинскиот факултет при универзитетот од Љубљана). Влезот чини: 5,00 евра.

Силата на травата – природни производи

28.12, 10:00 – 13:00 часот, 16.00 – 19:00 часот

Организатор на настанот: Ветрињски двор, телефон за контакт: (02) 228 12 50.

Место на одржување на настанот: Ветрињски двор, Изба, Марибор.

Фестивал (консултации за користењето на тревите; дегустација и продажба на тинктури од треви). Влезот на овој настан е слободен.

Новогодишна претстава „Повест за Липице“

29.12, 15:00-16:00 часот

Организатор на настанот: Коњушница Липица, телефон за контакт: (05) 739 16 96.

Место на одржување на настанот: Коњушница Липица.

Празничен културен настан. Влезот чини: 19,90 евра (за возрасни); 9,90 евра (за деца и ученици, од 6 до 18 години); 1,00 евро (за деца од 5 години); 47,90 евра (семеен билет – до 3 деца, до двајца возрасни).

Судоку за мали и големи

30.12, 10:00 часот

Организатор на настанот: Туристичко информативен центар Словењ Градец, телефон за контакт: (02) 881 21 16.

Место на одржување на настанот: Андешки храм,  Главни трг 28a, Словењ Грдец.

Масовен настан. Влезот на овој настан е слободен.