Распоред на културни настани за периодот од 24.02.2020 до 01.03.2020

Фрлање секира

24.02, 15:00-21:00 часот

Организатор на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, телефон за контакт: +386 (0) 40 87 87 38.

Место на одржување на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, Кајухова 35, Љубљана.

Масовен настан. Рекреација. Цената за влез на овој настан започнува од 17,5 евра. За повеќе информации напишете на следната електронска адреса: info@axe-throwing.si.

Магистер Миран Можина: Депресијата како предизвик и можност за личен раст и развој

25.02, 18:00 часот

Организатор на настанот: Локална библиотека Љубљана, телефон за контакт: 01/308 50 05.

Место на одржување на настанот: Библиотека Отон Жупанич, Крешникова 2, Љубљана.

Предавање на Миран Можина – доктор по медицина, психијатар и психотерапевт, декан и директор на факултетот за психотерапија при универзитетот Зигмунд Фројд (Љубљана). Влезот на овој настан е слободен.

Пазар на органски прехранбени производи во трговскиот центар Europark

26.02, 14:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Europark, телефон за контакт: (02) 320 82 10.

Место на одржување на настанот: Трговски центар Europark, Марибор.

Гастрономски настан. Голем асортиман на органски прегранбени производи: квалитетни растителни масла, овошја, зеленчуци, преработки од месо и пецива. Влезот на овој настан е слободен.

Судоку за големи и мали

27.02, 11:00-12:30 часот

Организатор на настанот: Туристичко информативен центар Словењ Градец, телефон за контакт: (02) 881 21 16.

Место на одржување на настанот: Андешки храм, Главни трг 28а, Словењ Градец.

Културен настан. Влезот на овој настан е слободен. Организатор на настанот е Образовниот центар Mocis.

Дали им верување на своите чувства? Проверете го тоа во Куќата на илузиите!

28.02, 09:00-22:00 часот

Организатор на настанот: Hiša iluzij, телефон за контакт: (01) 320 54 66.

Место на одржување на настанот: Hiša iluzij, Конгресни трг 13, 1000 Љубљана.

Семеен настан. Цената на влезот за овој настан започнува од 5,95 евра (за деца постари од 5 години).

Турнир по пинг-понг

29.02, 18:00 часот

Организатор на настанот: АИА – Младиснки центар Мегнеш, телефон за контакт: 070 732 070.

Место на одржување на настанот: АИА – Младински центар Менгеш.

Спортски масовен настан. Влезот на овој настан е слободен. Потребна е претходна регистрација на следната електронска адреса: drustvo.aia@gmail.com или на следниот телефонски број: 070 732 070.

Неделен голем пазар

01.03, 08:00-15:00 часот

Организатор на настанот: EURO VARIA d.o.o.

Место на одржување на настанот: Конгресни трг. Љубљана.

Традиционален саем на антиквитети. Влезот на овој настан е слободен.