Распоред на културни настани за периодот од: 25.11. до 01.12.2019

Фрлање секира

25.11, 15:00-21:00 часот

Организатор на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, телефон за контакт: +386 (0) 40 87 87 38.

Место на одржување на настанот: Sekiromet – Axe Throwing Europe, Кајухова 35, Љубљана.

Рекреациски настан. Цената за посета на овој настан започнува од 17,50 евра. За повеќе информации посетете ја следната веб адреса: info@axe-throwing.si.

35-от Словенечки книжевен саем

26.11, 10:00-22:00 часот

Организатор на настанот: Цанкарев дом, телефон за контакт: (0)1 2417 300.

Место на одржување на настанот: Цанкарев дом, Прешернова 10, 1000 Љубљана.

Традиционален културен настан. Влезот на овој настан е слободен.

Доктор Миха Бренчич. Жига Зојс: поинаков изглед

Линк: https://www.napovednik.com/dogodek534284_dr_miha_brencic_ziga_zois_nekoliko_drugace

27.11, 18:00 часот

Организатор на настанот: Локална библиотека Љубљана, телефон за контакт: 01/308 50 05.

Место на одржување на настанот: Библиотека Отон Жупанич, Керсникова 2, Љубљана.  

Предавање за истакнатиот словенечки мецена, минералог, претприемач и просветител Жига Зојс. Влезот на ова предавање слободен.  

Шампионат на Централна Европа по одбојка на плажа 2019

28.11, 9:00-19:00 часот

Организатор на настанот: Одбојкарски сојуз на Република Словенија.

Место на одржување на настанот: Спортски парк Лудус Чрнуче, Љубљана.

Спортски настан. Тимови учесници на натпреварувањето: Австрија, Унгарија, Израел, Кипар, Словачка, Словенија, Хрватска, Чешка.

Влезот на ова натпреварување е слободен. За повеќе информации посетете ја следната веб страна: press@odbojka.si.

Танци во салата за фестивали

29.11, 20:00 – 30.11, 1:00 часот

Организатор на настанот: Пионерски дом – Центар за култура и млади, телефон за контакт: 01/234 82 04.

Место на одржување на настанот: Сала за фестивали, Вилхарјева 11, Љубљана.

Танцов настан. Влезот чини: 9,00 евра.

SGC: Slovenian Games Conference 2019

30.11, 9:00-23:55 часот

Организатор на настанот: Games Slovenia

Место на одржување на настанот: Стопански изложбен центар, Љубљана.

Најголема конференција во сферата на разработка на игри во Република Словенија, која што секоја година ја посетуваат повеќе од 400 лица. Влезот на овој настан чини: 25,00 евра (за студенти), 50,00 евра (за сите останати).

Декемриска екскурзија по Тиволи

1.12, 09:00 часот

Организатор на настанот: Природно-научен музеј на Република Словенија, телефон за контакт: (01) 241 09 40.

Место на одржување на настанот: Парк Тиволи, Љубљана.

Орнитолошка екскуржзија во паркот Тиволи. Влезот на овој настан е слободен. Регистрација за учество на овој настан: 041 513 440 (Даре Фекоња).