Razstava del dodiplomskih študentov smeri Ilustracija Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) in SNG Drama vabita na razstavo del študentov smeri Ilustracija z naslovom Linhartov Matiček, ki bo pospremila novo uprizoritev komedije Antona Tomaža Linharta Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Odprtje razstave bo v ponedeljek, 23. aprila 2018, ob 18. uri v foyerju Male drame, (Erjavčeva 1, Ljubljana). Razstava bo na ogled pred vsako razstavo v Mali drami (19.00-20.00) in po njej, od 24. aprila do 11. maja ter od 1. do 29. junija 2018.

Dodiplomski študenti 2. letnika smeri Ilustracija UL ALUO so v zimskem semestru študijskega leta 2017/2018 kot del učnega procesa izvedli serijo ilustracij po motivih dramskega besedila A. T. Linharta. Študenti so poglobljeno analizirali besedilo in razbrali njegov idejni naboj, potem pa angažirano oblikovali vsak svojo likovno interpretacijo komedije in ugotavljali, da več kot dve stoletji staro besedilo odpira vprašanja, ki so aktualna tudi danes.

Avtorji: Tjaša Arh, Trina Čuček Meršol, Dunja Derenda, Maja Gorjup, Mariša Jagodič, Živa Oblak, Anamarija Pocrnjič, Žiga Roš, Živa Slabanja, Tjaša Tomc. Mentorica: doc. Suzana Bricelj.

Vir: uni-lj.si