Razstava semestrske produkcije študentov Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici

V četrtek, 24. januarja 2019, od 18.00 do 21.00 se bo odvila semestrska razstava študentskih del Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici.

Študentje Akademije umetnosti se uspešno udeležujejo nacionalnih in mednarodnih dogodkov. Irena Gatej je prejela nagrado za najboljši študentski film na filmskem festivalu v Skopju. Novoustanovljeno Nagrado Društva za slovenski animirani film za projekt v razvoju je prejel magistrski študent Samo Bihar, posebno omembo pa Katarina Blažič. Magistrska absolventka Sandra Jovanovska je prejela štipendijsko nagrado mariborskega festivala MFRU.

Za njimi je pestro leto, gostili so več mednarodnih in domačih gostov – oktobra 2018 so podelili častni doktorat njihovemu dolgoletnemu podporniku in sodelavcu, priznanemu hrvaškemu režiserju Rajku Grliću, po dveh letih je bil prejšnji teden z njimi Želimir Žilnik, obiskal jih je Arne Hodalič, tempiranja jih je učila francoska animatorka Julia Peuget, ponovno se jim je pridružila Robertina Šebjanič (delavnica umetnost & znanost & tehnologija / umetnost in ekologija).

Vir: ung.us3.list-manage.com