»Razvoj decentraliziranih rešitev«: tretja jesenska šola blockchain aplikacij

Med 17. in 20. septembrom 2019 organizira skupina Blockchain Lab:UM Inštituta za informatiko FERI UM tretjo po vrsti počitniško šolo Blockchain aplikacij in razvoja decentraliziranih rešitev.

Tokrat bomo sodelovanje razširili v tujino, saj bosta pokrovitelja počitniške šole »Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split« in »Eupolis grupa d.o.o.«, Hrvaška. Hkrati je podpornik letošnje jesenske šole Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V sklopu šole se študentom predstavi tehnologija veriženja blokov in poduči o razvoju pametnih pogodb, decentraliziranih aplikacij in hkrati Android mobilnih aplikacij s programskim jezikom Kotlin, pri čemer drugi del jesenske šole poteka v obliki tekmovanja ob podpori mentorjev in ob reševanju primera uporabe, ki ga poda pokrovitelj počitniške šole.

Za tekmovalni del jesenske šole je rezerviran nagradni sklad v vrednosti 1.000,00 EUR, ki se v kriptovaluti Bitcoin izplača najboljši ekipi, ki bo ocenjena s strani štiričlanske strokovne komisije.

Prijave bodo odprte do četrtka, 12. septembra 2019, 23:59. Ker je število mest omejeno na 15, si organizator pridržuje pravico do izbora kandidatov in kandidatk. O izboru bodo kandidati obveščeni najkasneje do petka, 13. septembra 2019.

Več o tem

Vir: feri.um.si