Rektorska konferenca RS o merilih za sprejem novih članic

V petek, 29. junija 2018, je v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri potekala seja Rektorske konference Republike Slovenije (RK RS), ki ji predseduje rektor Univerze v Novi Gorici, prof. dr. Danilo Zavrtanik.

Seje se je poleg rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Igorja Papiča in rektorja Univerze na Primorskem prof. dr. Dragana Marušiča prvič udeležil novi rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič.

Člani Rektorske konference RS so na zasedanju obravnavali merila za sprejem novih članic. Pripravljen je bil namreč osnutek pravilnika, kriterije kakovosti pa bodo dodali do naslednje seje, ko načrtujejo tudi sprejetje pravilnika.

Zaradi večanja števila tujih študentov se je Rektorska konferenca dotaknila tudi postopkov za pridobitev pravice bivanja in študija tujcev pri nas. Z Ministrstvom za javno upravo bodo poskušali doseči dogovor o enostavnejših postopkih, ki bodo pravočasni in ne bodo ovirali študentov.

Rektorska konferenca je razpravljala tudi o sodelovanju med slovenskimi in kitajskimi univerzami. V okviru RK RS bodo pripravili pobudo, da bi na državni ravni imeli skupno strategijo o sodelovanju s kitajskimi univerzami.

Viri: ung.si, facebook.com