Репертоар на културни настани 11 декември – 16 декември 2018

The Tiger Lillies

11 декември, 19.30 часот

Организатор: Цанкарјев дом, Прешернова 10, Љубљана, 01 241 71 00

Место на настанот: Цанкарјев дом, Галусова дворана, Прешернова 10, Љубљана

Концерт на класична музика. Програма: Петра Страховник, Сергеј Рахманинов, Дмитриј Шостакович. Диригент – Росен Миланов (Бугарија). Влез – 8-19 EUR.

I AM Partypres. New Age with Senidah x Coby

12 декември, 22.00 часот – 13 декември, 5.00 часот

Организатор: Циркус клуб, Трг Младинских деловних бригад 7, Љубљана, 041 777 747

Место на настанот: Клуб Циркус, Трг Младинских деловних бригад 7 (поранешно Filmsko gledališče Vič), Љубљана

Концерт на хип-хоп, рап, трап музика. Влез – 8-18 EUR.

Fosili Krasa

13 декември, 18.00 часот

Огранизатор: Природонаучен музеј на Словенија, Прешернова цеста 20, 1000 Љубљана, (01) 241 09 40

Место на настанот: Музејска улица 1, Љубљана

Предавање на геологот д-р Богдан Јурковшек. Влез: слободен.

Ritem mladosti: Dubioza Kolektiv vs S.A.R.S.

14 декември, 21.00 часот – 15 декември, 4.00 часот

Организатор: Collegium Mondial Travel, Шмартинска цеста 152, Љубљана, 070 553 553

Место на настанот: Дворана Стожице, Војкова цеста 100, Љубљана

Концерт на поп, рок, панк и алтернативна музика со учество на групите С.А.Р.С. (Србија), Дубиоза колектив (Босна и Херцеговина), Заљубљена генерација и Табу (Словенија). Влез – 14,9 EUR.

Hiša

15 декември, 20.00-22.00 часот

Организатор: Андреј Гучек

Место на настанот: Културно друштво Слобода Трбовље, Трг Франца Факина 4, Трбовље

Концерт на фолк, рок музика со учество на словенечката група Хиша. Настапуваат: Андреј Гучек (вокал, гитара, клавир), Вили Гучек (вокал, бас), Мартин Конциља (вокал, гитара), Изток Пепелњак (вокал, тапани). Влез – 12 EUR.

My Baby

15 декември, 20.00 часот

Организатор: Центар на урбана култура Кино Шишка, Трг прекоморских бригад 3, Љубљана, 030 310 100

Место на настанот: Кино Шишка, сала Катедрала, Љубљана

Концерт на поп и рок музика со учество на холандската група: My Baby. Влез – 6,4-10 EUR.

Viva Musica!

16 декември, 19.30 часот

Организатор: Цанкарјев дом, Прешернова 10, Љубљана, 01 241 71 00

Место на настанот: Цанкарјев дом, Галусова дворана, Љубљана

Божиќно-новогодишен концерт на ППО Вевче. Влез – 12-14 EUR.