Репертоар на културни настани 17 декември – 23 декември 2018 година

Predstava za vsako priložnost

17 декември, 18.00 часот

Организатор: SiTi Teater BTC

Место на настанот: SiTi Teater BTC, Ljubljana

Музичка комедија. Автор на текстот и режисер – Јуре Карас. Влезница – 15,3-24 EUR.

Патеписен понеделник во Целица: Оман

17 декември, 19.00-21.00 часот

Организатор: Хостел Целица,

Место на настанот: Хостел Целица, Љубљана

Патеписно предавање на фотографот Матјаж Интихар за султанатот Оман. Влез: слободен.

Peter Savizon & Primož Grašič trio

18 декември, 20.00-22.30 часот

Организатор: Сламич д.o.o., Љубљана

Место на настанот: кафуле Сламич, Керсникова улица 1, Љубљана

Коцерт на џез и блуз музика. Настапуваат: Peter Savizon (Велика Британија; волак), Primož Grašič (гитара), Blaž Jurjevčič (клавир), Goran Rukavina (контрабас). Влезница – 15 EUR.

Nežka se moži

18 декември, 20.00 часот

Организатор: СНГ Драма, Љубљана

Место на настанот: Мала драма, Љубљана

Драмска кмедија. Автор – Винко Модерндорфер. Влезница – 15 EUR.

Svetlana Makarovič – Kosovirja na leteči žlici

19 декември, 17.30-19.00 часот

Организатор: Словенечки народен театар Цеље (Slovensko ljudsko gledališče Celje)

Место на настанот: Словенечки народен театар Цеље (Slovensko ljudsko gledališče Celje)

Претстава за деца, врз основа на бајката од словенечката писателка Светлана Макарович. Режисер – Матјаж Латин. Влезница – 6 EUR.

Čajanka Vokalne skupine Elum

20 декември, 19.00-20.00 часот

Организатор: Градска библиотека Љубљана (Mestna knjižnica Ljubljana)

Место на настанот: Библиотека Бежиград (Knjižnica Bežigrad), Einspielerjeva ulica 1, Ljubljana

Концерт на вокална музика во изведба на словенечката група Елум. Влез: слободен.

DJ Umek 25 лет // Kurzschluss

21 декември, 22.00 часот – 22 декември, 6.00 часот

Организатор: Kurzschluss

Место на настанот: Gospodarsko razstavišče – dvorana Kocka, Ljubljana

Концерт на техно музика, по повод 25-годишнината од кариерата на диџеј Умек. Влезница – 15 EUR.

Petkov supermega 80s žur

21 декември, 21.00 часот

Организатор: Орто бар

Место на настанот: Орто бар, Љубљана

Концерт на поп и рок музика од 80-тите години на 20 век. Влез: слободен.

Astrid Lindgren – Erazem in potepuh

22 декември, 10.00-11.00 часот

Организатор: Словенечки народен театар Цеље (Slovensko ljudsko gledališče Celje)

Место на настанот: Словенечки народен театар Цеље (Slovensko ljudsko gledališče Celje)

Претстава за деца, врз основа на бајката од познатата шведска писателка Астрид Линдгрен. Влезница – 6 EUR.

Божиќен концерт

23 декември,15.00 часот

Организатор: Цанкарјев дом

Место на настанот: Цанкарјев дом, Љубљана

Празничен концерт на мешана музика со учество на Симфонискиот концерт и Биг Бенд на РТВ Словенија под раководство на диригентот Патрик Гребл. Влезница – 10, 15, 19, 23 EUR.

Zverjašček

23 декември, 11.00 часот

Организатор: Куклен театар Љубљана (Lutkovno gledališče Ljubljana)

Место на настанот: Голема сцена на КТЉ (Veliki oder LGL, Ljubljana)

Куклена претстава за деца, врз основа на сликовницата на познатата англиска писателка Јулија Доналдсон. Влезница – 4,5 EUR.