Впечатоци

Ксенија Громова, Русија

Се надевам дека моето студирање (во Република Словенија) ќе ми помогне при вработувањето во иднина. Се плашам од разликите помеѓу рускиот и словенечкиот образовен систем. Инаку многу се радувам бидејќи тука (во Република Словенија) има многу нови можности за живот.

  Рейтинг 4,60 / 5 – 5 отзывов Loading...

Брусницина Јулија, Русија

За студирање во Словенија се одлучив најпрво поради достапноста, потоа поради 2ТМ и одличниот тим кој ми одговори на голем број прашања и ми створи доверба кај нив. Третата причина е студирањето на универзитет во Европа, четврта пак, фактот дека не ми беше потребен сертификат за познавање на јазикот.

  Рейтинг 4,75 / 5 – 4 отзывов Loading...

ВЛАДИМИР ТУРЕВ, РУСИЈА

Очекувам дека ќе студирам во Република Словенија и дека ќе ми биде интересно да се запознаам со нови луѓе тука, дека ќе има добри можности за вработување или ќе има можност за работа за време на студиите и по нив.

  Рейтинг 5,00 / 5 – 2 отзывов Loading...

МИХАИЛ УНДРИЦОВ, РУСИЈА

Република Словенија е многу добра земја со добар образовен систем.
Словенечкиот јазик не е тежок. Словенечкиот е многу сличен со рускиот јазик и интересно е да се изучува.

19-ти септември 2019

  Рейтинг 4,00 / 5 – 5 отзывов Loading...

 

АНА МАСИЈЕЈЕВСКА, УКРАИНА

Многу ми е драго затоа што ќе студирам во Република Словенија. Очекувам дека тука ќе запознаам нови пријатели, дека студиите ќе ми бидат интересни и дека ќе имам доволно време за патување.

19-ти септември 2019

  Рейтинг 5,00 / 5 – 2 отзывов Loading...

 

ОЛХА ХОРДИЈЕНКО, УКРАИНА

Мислам дека Република Словенија е земја со големи можности.
Словенечкиот јазик не е премногу тежок и малку ме потсетува на мојот мајчин јазик.

19-ти септември 2019

  Рейтинг 5,00 / 5 – 3 отзывов Loading...

 

ИРИНА ПУГАЧЕВА, РУСИЈА

Република Словенија ги оправда моите очекувања.
Нашата професорката на курсот по словенечки јазик е посветена, ја сака својата работа и напорно работи на тоа учениците да напредуваат.

  Рейтинг 5,00 / 5 – 2 отзывов Loading...

КСЕНИЈА ОНИКА, УКРАИНА

За сега немам никакви очекувања во врска со студиите во Република Словенија, бидејќи се ми е ново. Меѓутоа, сигурен сум дека се ќе се смени на подобро.

  Рейтинг 5,00 / 5 – 1 отзывов Loading...

НИКОЛА ТАНАСИЧ, Босна и Херцеговина

Очекувањата и впечатоците од студирањето во Република Словенија се многу добри и позитивни. Знам дека студирањето понекогаш може да биде тешко и напорно, но со упорност и работа се може да се постигне.

  Рейтинг 5,00 / 5 – 1 отзывов Loading...

АЛЕКСАНДАР ТАНАСИЧ, Босна и Херцеговина

Се радувам што ќе студирам во Република Словенија. За сега Република Словенија ги исполнува моите очекувања бидејќи е прекрасна земја за странски студенти.

  Рейтинг 5,00 / 5 – 1 отзывов Loading...

НАСТЈА РАДОШ, професор

“Напредокот на учениците се забележува секој ден. Ниваната предност секако е тоа што го изучуваат словенечкиот јазик во Република Словенија и го тестираат своето знаење во реални ситуации.

  Рейтинг 5,00 / 5 – 2 отзывов Loading...Ина и Александар Мантулини, студенти на програмата „Туризам“ на вишата школа во Марибор

“Стекнатата диплома во Словенија е призната на територијата на цела Европска Унија. Освен тоа со дозволата за престој врз основа на студиите во Словенија, на студентите им се овозможува и да работат и да патуваат низ цела Европа без визи. Италија, Австрија, Хрватска, Унгарија се земјите до кои е наједнсотвано да стигнете од Словенија.

  Рейтинг 4,50 / 5 – 8 отзывов Loading...

Полина Авфукова, студентка на Универзитетот во Марибор

“Се започна во 11 одделение, кога почнав да размислувам за запишување на високообразовна институција. Барав програма која што ќе ми се допадне, но од сите московски високообразовни институции мене ни една не ми се допадна.

  Рейтинг 4,43 / 5 – 7 отзывов Loading...

Андреј Розов, студент на Универзитетот во Марибор

“Пред една година јас многу малку знаев за Словенија и нормално дека не ја разгледував како потенцијална можност каде би го продолжил образованието. Но потоа во мојот роден град, Санкт Петербург јас се најдов на изложбата „Меѓународно образование“

  Рейтинг 4,43 / 5 – 7 отзывов Loading...

Иљја Татарин, студент на Вишата школа за ресторански и хотелиерски бизнис

“Јас се преселив во Република Словенија во 2017 година. До тогаш јас никогаш не сум бил тука и ја немав видено оваа земја ниту на видео, прв пат ја видов Словенија кога дојдов да студирам тука.

  Рейтинг 4,11 / 5 – 9 отзывов Loading...

Елена Старчевиќ, студентка на Универзитетот во Љубљана

“Претставниците од фирмата 2ТМ од Љубљана го посетија моето средно училиште во Добој (Босна и Херцеговина) и ги презентираа предностите на студирањето во Република Словенија за странските студенти. Тие ни раскажаа со што се занимаваат и какви услуги нудат.

  Рейтинг 4,00 / 5 – 8 отзывов Loading...

Никита Шаров, студент на приватна Виша школа во Љубљана

“Уште кога живеев во Русија, почнав да размислувам за варијанти за работа и образование надвор од границите на мојата земја. Мојот избор падна на Република Словенија, таа ме привлече со необично убавата и разноврсна природа.

  Рейтинг 4,43 / 5 – 7 отзывов Loading...

Трајче Андреев, студент на Економскиот факултет во Марибор

«Сега сум во втора година од студиите и можам да кажам дека направив правилен избор. Го изучувам тоа што го сакам, а тоа ми дава дополнителна мотивација.

  Рейтинг 4,25 / 5 – 8 отзывов Loading...

Олег Алфјоров, студент на програмата „Туризам“ на Вишата школа во Марибор

“Фирмата 2ТМ ја најдов на интернет, влегов на нивниот сајт и им напишав писмо, така почна нашата соработка. Да бидам искрен, на почетокот на комуникацијата јас не бев сигурен дека ќе заминам баш во Република Словенија, бидејќи паралелно разгледував и други места.

  Рейтинг 4,43 / 5 – 7 отзывов Loading...

Наталија Моисеева, студентка на Универзитетот во Нова Горица

“Првично јас сакав да заминам во Финска. Сепак е Европа, а е близу до дома. Но една година пред моето заминување таму, цените за студирање енормно се зголемија и решивме да бараме други можности.

  Рейтинг 4,33 / 5 – 6 отзывов Loading...

Душан Сенковиќ, студент на магистерска програма на Универзитетот на
Приморска

“Јас дипломирав на медицинскиот факултет при универзитетот во Нови Сад (Србија) на смерот „Медицинска рехабилитација“ и решив да го продолжам образованието во Словенија,

  Рейтинг 4,43 / 5 – 7 отзывов Loading...

Бранкица Гвозденовиќ, студентка на Универзитетот Сигидунум, Србија.

„Со оглед на тоа што студирам туризам, сакав да видам како тој се развива во Словенија. Сакав да видам дали можам наученото таму да го имплементирам по моето враќање овде во Србија. Сепак, на прво место ми беше да ја запознаам Словенија, да запознаам нови луѓе и да ги истражам сите нејзини убавини.“

  Рейтинг 4,60 / 5 – 5 отзывов Loading...

Бекжан Алимбаев, студент на студиска програма “Индустриско и цивилно градежништво” на Мариборски универзитет

Не знам како да ви се заблагодарам за помошта. Навистина не знам што да кажам. Се сеќавам на сите потешкотии на мојот пат, колку сакав да се откажам од се кога нешто не одеше како што треба.

  Рейтинг 4,75 / 5 – 4 отзывов Loading...

Богдан Димитријевиќ, коментар од Фејсбук

„Сите потребни информации за студирање во Словенија можете да ги добиете преку 2ТМ. Тие се навистина детални и точни. Оваа фирма им ја препорачувам на сите кои сакаат да студираат во Словенија.“

 

  Рейтинг 4,00 / 5 – 3 отзывов Loading...

 

Максим Ивајловски, студент на Економски факултет на Универзитетот во Љубљана

Минатата година кога наполнив 30 години, одлучив радикално да го променам својот живот и да почнам од нула. Оваа одлука ја донесов во јули 2016 година.

  Рейтинг 5,00 / 5 – 3 отзывов Loading...

Никита Сизов, студент на Приморскиот Универзитет

„За компјутерски науки бев заинтересиран уште од детството. Истотака важно е и дека ИТ специјалистите се многу барани. Постојат многу смерови во кои можете да се развивате. Словенија, која има квалитетно образование, ме привлече и со тоа што цената за студиите е прифатлива.

  Рейтинг 4,17 / 5 – 6 отзывов Loading...

Оксана Сизова, мајка на Никита Сизов, студент на Приморскиот универзитет

„Многу ѝ сум благодарна на целата екипа од 2ТМ за помошта, во врска со изборот на универзитетот, на студиските програми, подготовката на документацијата, решавањето на рутинските прашања. Сите ваши препораки беа правилни и добредојдени.

  Рейтинг 4,75 / 5 – 4 отзывов Loading...

Владислав Зеленин, студира „Програмирање и информатички технологии“ при Универзитетот во Марибор

“Неколку години живеев во Америка, но сепак ја избрав Словенија затоа што јазикот е близок со рускиот и затоа што ми се допаѓа јужна Европа. Се запишав на Факултетот за Информатички технологии за да се занимавам со истата раабота како и моите родители.

  Рейтинг 4,60 / 5 – 5 отзывов Loading...

Анастасија,  студенкта на IBS (Меѓународна бизнис школа):

„Сакам да ги споделам со вас моите импресии од првата година на студиите на IBS во Љубљана. Студирам на мастер програмата на IBS. Додипломските студии ги завршив во Москва.

 

  Рейтинг 4,00 / 5 – 6 отзывов Loading...

Јарослав Корчака, студент на Машинскиот факултет во Постојна

„Моето име е Јарослав Корчака. Сакам да изразам голема благодарност на фирмата 2ТМ бидејќи ми овозможи да студирам во Словенија. Со вработените во оваа фирма се запознав кога студирав на харковскиот национален колеџ за сообраќај.“

  Рейтинг 4,60 / 5 – 5 отзывов Loading...

Наталија Ткачева, студентка на Мастер програмата по Бизнис информатика на Универзитетот во Љубљана

„Веројатно не сум најсликовит пример: дојдов во Словенија од Црна Гора и ако ги споредам двете земји, Словенија не е баш по мој вскус. Знам дека моите колеги кои доаѓаат од Русија овде се возбудени.

  Рейтинг 4,50 / 5 – 6 отзывов Loading...

Јулија Ма, студентка на програмата за Винарство и енологија при Универзитет во Нова Горица

„Винарството и земјоделството се високо развиени во Словенија и токму поради тоа сум задоволна што овде можам да ги проучувам одгледувањето на грозје, производството на вино, па дури и маркетингот во оваа област.

  Рейтинг 4,25 / 5 – 4 отзывов Loading...

Дарја Кисенко, студент на Универзитетот во Љубљана (програма за фоторгафија)

„Идејата да се преселам во друга земја постоеше 6 години, а Словенија случајно се појави меѓу изборот на земји. Во 2014 година планирав одмор во некои од земјите во кои никогаш предходно не сум била, а Словенија се најде во изборот помеѓу другите источно европски земји,

  Рейтинг 4,17 / 5 – 6 отзывов Loading...

Лариса Леонтиева, мајка на студент на Градежнинот факултет на Универзитетот во Љубљана:

Фирмата 2ТМ ја најдов случајно на интернет кога пребарував опции за студирање во Европа за мојот син. Хеј! А зошто да не Словенија? Се јавив во компанијата 2ТМ и поразговарав со Ксенија од Снакт Петербург.

  Рейтинг 4,50 / 5 – 6 отзывов Loading...

Стефан Миљковиќ, кометар од Фејсбук

„Поставив неколку прашања околу процедурата за добивање на студентска виза. Вработените во 2ТМ успеаа да ми одговорат во рок од еден саат. Добив одговор на сите мои прашања, ми дадоа неколку опции за секој чекор посебно и ми дадоа информации кои ниту во конзулатот на Република Словенија не ги знаеа.

  Рейтинг 4,00 / 5 – 6 отзывов Loading...

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

и добијте консултации од нашите специјалистиПолитика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Пријавете се на курс:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х