Rezultati sodelovanja 2TM na sejmu »Izobraževanje in kariera«: Z vsakim letom Slovenija postaja vse bolj prepoznavna kot država, kjer je moč pridobiti kakovostno izobrazbo

Predstavniki podjetja 2TM so se 24. in 25. 11. udeležili sejma »Izobraževanje in kariera« v Moskvi.

Omenjeni sejem poteka vsako leto v Moskvi in Sankt Peterburgu ob podpori pristojnih ruskih ministrstev in oddelkov in sodi sodi med večje izobraževalne dogodke.

Photo: © 2TM d.o.o.

V okviru dogodka so se že tradicionalno predstavile vodilne ruske in tuje izobraževalne ustanove. Kot je poudarila Irina Shipilova, namestnica organizatorja sejma, se je na stojnicah letos predstavilo več kot 200 univerz. Na sejmu so sodelovali tudi delodajalci in izkušeni psihologi, ki so bodočim študentom pomagali pri odločitvi o njihovi nadaljnji poklicni poti. Po podatkih organizatorjev je sejem obiskalo 20.000 ljudi.

»Sejem je potekal med vikendom, tako da so se ga lahko udeležili vsi, ne samo Moskovčani. Na naši stojnici so se v glavnem zadrževali dijaki in njihovi starši, študentje moskovskih univerz in kolidžev. Prav tako so se pri nas ustavljali stari starši, ki so za svoje vnuke iskali kakovostno izobraževanje. Osebno smo se spoznali tudi z nekaterimi strankami, s katerimi smo si predtem dopisovali preko elektronske pošte,« je povedala Margarita Shapina, vodja izobraževalnih projektov pri 2TM.

Vsem obiskovalcem stojnice 2TM smo odgovorili na vprašanja povezana s študijem in življenjem v Sloveniji. »Nekateri so k nam z vprašanji prišli dva dni zapored,« je dodala predstavnica 2TM.

Na stojnici 2TM je bila tudi direktorica podjetja Tatiana Meleshova, ki je poudarila, da Slovenija postaja vedno bolj prepoznavna kot država, kjer je moč pridobiti kakovostno izobrazbo.

»Kar nekaj obiskovalcev sejma je Slovenijo že poznalo preko znancev, ki se že izobražujejo pri nas. Vsi odzivi so bili izključno dobri, kar nas zelo veseli. Med dijaki je bilo največ zanimanja za študijske programe menedžmenta, marketinga, turizma, arhitekture in dizajna. Opazili smo tudi povečanje zanimanja za programe mehatronika, elektrotehnika, računalništvo. Za nas je to pozitiven trend, saj v Sloveniji, tako kot v vsej Evropski uniji trenutno primanjkuje strokovnjakov na teh področjih,« je  povedala direktorica 2TM.

Tatiana Meleshkova je še poudarila, da so med obiskovalci stojnice 2TM bili tudi dijaki, ki se še niso odločili o svojem bodočem poklicu. »Naša naloga je, da tem mladim  pomagamo pri pravi izbiri,« je poudarila Meleshkova.

Naj dodamo, da vsi karierni dogodki 2TM vodijo prav k omenjenemu cilju. Strokovni sodelavci 2TM pa se že pripravljajo na novo srečanje z dijaki – tokrat v severni ruski prestolnici. Brezplačni seminar »Študij v Sloveniji – Sprejmi pravo odločitev!« bo v Sankt Peterburgu potekal 4. 12. 2018.