Samostojna razstava študenta Akademije umetnosti Univerza v Novi Gorici v državnem svetu

Razstava karikatur ilustratorja in karikaturista Vida Cerjaka z naslovom Humorne reportaže s političnega prizorišča je na ogled v preddverju državnega sveta na Šubičevi 4 v Ljubljani od 17. oktobra do 2. novembra med 9. in 15. uro.

Vid Cerjak, ilustrator in risar mlajše generacije, rojen 21. aprila 1996 v Ljubljani, študij na Akademiji umetnosti Univerze v Novi gorici dopolnjuje s spletnim izobraževanjem in raziskovanjem animacijskih svetov.

V prvi polovici leta 2016 se je posvetil ustvarjanju portretov karikatur znanih osebnosti iz Slovenije in sveta z akvarelnimi barvnimi svinčniki. Tako sta nastala portreta dveh aktualnih ameriških predsedniških kandidatov, filmskih ustvarjalcev, svetovnih političnih osebnosti ter portreti znanih in ustvarjalnih Slovencev. Karikature, v katerih se zrcali politično vzdušje doma in v svetu, od novembra 2016 predstavlja v Reporterju.

Posebno ga navdihujejo ameriški avtorji, kot so karikaturist, ilustrator in spletni učitelj Jason Seiler, Howard McWilliam, ilustrator znamenitih naslovnic revije The Week, karikaturist Court Jones ali Steve Breen, Pulitzerjev nagrajenec.

Viri: facebook.com, reporter.si