Се покануваат студентите да земат учество во конкурсот за анализа на состојбата Business Hive 2020

Сакате да ги поминете викендите со многу креативни работи, практикуми и решавање на проблеми? Ве покануваме да земете учество во тридневниот меѓународен конкурс за анализа на состојбата Business Hive 2020, којшто веќе десета година по ред ќе се одржи од 27-ми до 29-ти март 2020 година. Овој конкурс ги обединува водечките словенечки компании со амбициозни и креативни студенти, коишто сакаат да се стекнат со што повеќе практично искуство во светот на бизнисот. Се покануваат да земат учество не само словенечките, туку и странските студенти. Организатор на овој конкурс е здружението Management Group – некомерцијална студентска организација, којашто работи на економскиот факултет при универзитетот во Љубљана.

Настанот ќе се одржи на англиски јазик. Пријавите за учество треба да се достават не подоцна од 12:00 часот на 02-ри март 2020 година.

Во рамките на конкурсот тимови од по 3-4 студенти ќе решаваат задачи, составени за нив од познати словенечки компании. Учесниците на конкурсот ќе имаат на располагање помалку од 72 часа, за да во составот на тимот го проучат, проанализираат и формулираат своето решение. Претставниците на компанијата ќе изберат тим со најдобри идеи, коишто ќе бидат наградени со писмо за препорака и со парична награда во износ од 1000 евра.

Поделано за конкурсот Facebook

Извор: student.si