Се покануваат студентите од Новиот Универзитет на курс за научна подготовка

Се покануваат студентите од Новиот Универзитет да земат учество на курсот за научна подготовка. Како што напоменаа во образоната установа, овој курс ќе се организира во рамките на реализацијата на својата главна цел на Новиот универзитет во областа на истражувањето – да биде авторитетна и напредна научно-истражувачка организација како на државно така и на меѓународно ниво.

Настанот, којшто ќе го одржи проректорот за наука на Новиот Универзитет професор доктор Дарко Даровец, ќе се одржи во четврток, на 12-ти март 2020 година, во 13:00 часот на следната адреса: Нов Универзитет, Местни трг, 23, Љубљана.

Регистрацијата за учество на овој курс е отворена до петок, 06-ти март 2020 година.

Подетално за овој настан

Извор: epf.nova-uni.si