Се покануваат студентите од Образовниот центар во Велење да земат учество на бесплатниот туристички хактон

Се покануваат студентите од Образовниот центар во Велење да земат учество на бесплатниот туристички хактон, кој што ќе го одржи управата за туризам на Шалешката долина. Настанот ќе се одржи од 26-ти до 28-ми септември 2019 година на територијата на туристичката фарма Тушево.

Во рамките на тридневниот хакатон студентите во формат на интерактивни семинари ќе се стекнат со знаења од областа на зелениот и одржлив туризам, а исто така и ќе се запознаат со современите претприемачки приоди. Во тоа ќе им помогне искусниот тим од бизнис инкубаторот SAŠA, кој што има долгогодишно искуство со учество на хактони. Во друштво на студентите исто така ќе бидат поканети и млади IТ-специјалисти, кои што заедно со нив ќе организираат „brainstorm“ и ќе бараат креативни решенија.

Задолжителната претходна регистрација е отворена до среда, 25-ти септември 2019 година, вклучително и 25-ти септември.

Подетално за настанот Формулар за пријавување

Извор: vss.scv.si