Sejem izobraževanja in poklicev tokrat skupaj z Areno mladih

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes pričenja vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Poleg tradicionalnega vseslovenskega predinformativnega dne bo prvič potekala tudi Arena mladih, sejem za prostočasne aktivnosti mladih. Dogodka bosta potekala v petek in soboto od 9. do 18. ure, predstavila pa bosta izobraževalne programe, informacije in ponudboveč kot 310 razstavljavcev v kar treh dvoranah.

Sejem izobraževanja

Informativa bo točno dva tedna pred uradnimi informativnimi dnevi tradicionalno ponudila predstavitev več kot 250 različnih izobraževalnih programovsrednjih šol in gimnazij, šolskih centrov, višjih strokovnih šol, fakultet in univerz, priložnosti za delo in študij v tujini, potekale bodo interaktivne predstavitve poklicev ter bogat spremljevalni program.

sejem-izobrazevanja-3

Arena mladih bo predstavila življenjski slog mladih, možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, šport in kulturo, potovanja in še in še.

Dogodka se bosta uradno odprla z nastopom trenutno najbolj priljubljenega raperja, ambasadorja Arene mladih Nipkeja, in atraktivnim nastopom hiphop skupine Artifex. V soboto bo nastopal tudi Trkaj, prav tako ambasador Arene mladih. Na dogodkih bo tudi polagalec rim 6pack Čukur, ki se je odločil za deficitarni poklic – keramik. Pa tudi sicer bo na Informativi veliko predstavitev deficitarnih in številnih zanimivih poklicev.

Dogajanje bo potekalo še v dveh predavalnicah, na Informativinem forumu, v Računalniški učilnici, v Znanstvenem kotičku.

Novost

Poleg sočasnega dogodka Arene mladih, je letošnja novost Informative tudi t. i. Park tujine, kjer se bo predstavljalo več kot 20 izobraževalnih institucij z informacijami o izobraževanju, štipendiranju in delu v Avstriji, Nemčiji, Španiji, Švici, Franciji, na Danskem, Hrvaškem, Madžarskem in Finskem, v ZDA in Kanadi ter Rusiji.
Vstop na oba dogodka je prost!

Viri: siol.net, informativa.si