Sejem »PUTOKAZI«, Novi Sad, Srbija, 7.-9.3.2019

Podjetje 2TM se je drugo leto zapored udeležilo sejma »Putokazi«, ki je namenjen učencem zaključnih razredov v osnovnih in srednjih šolah ter študentom.

Photo: © 2TM d.o.o.

Poleg nas je razstavljalo še preko 60 izobraževalnih ustanov in inštitutov iz Srbije in tujine, sejem pa si je ogledalo preko 30.000 obiskovalcev.

Največ obiskovalcev smo imeli v petek in soboto, saj so sejem organizirano obiskovali dijakih srednjih šol iz cele Vojvodine.

Bodoče študente so najbolj zanimali študijski programi računalništva, psihologije, medicine, ekonomije/podjetništva, turizma in logistike. Ker poteka večina programov v slovenskem jeziku, jih je zanimalo, kje se lahko naučijo slovenščine še pred pričetkom akademskega leta. Postavljali so tudi veliko vprašanj glede ugodnosti za študente, ali je možno delati med študijem in kako je z nastanitvami.

S sejmom smo zadovoljni, saj nas je namensko obiskalo kar nekaj dijakov in njihovih staršev, celo iz oddaljenih krajev kot sta Niš in Raška. To je eden izmed dokazov, da na srbskem trgu postajamo prepoznavni. Naslednje leto bomo na sejmu zagotovo ponovno sodelovali.