Слободни работни места во словенечки претпријатија

Меѓу избраните нови работодавачи се Атама ДОО, Флиц ДОО, Хотел Метропол ДОО, Јуск ДОО, ЛЕС-ММС ДОО, ЛП Микрон ДООО, Метрел Механика ДООО, Персонал центер ДОО

Одржувач на машини (м/ж)

Работодавач: Флиц ДОО

Потребна струка:

 1. степен на техничко образование – механички инженеринг или мехатроника,
 2. пожелно е работно искуство во областа на одржување и обработка на метали,
 3. основно познавање компјутери (Word, Excel),
 4. возачка дозвола Б категорија,
 5. способност за работа на висина и длабочина,
 6. рачни вештини,
 7. систематичност,
 8. прецизност и сигурност.

Претпладневна работа со дежурства.

6-месечно вработување на определено време со 3-месечен пробна работа, со опција за неопределено вработување. Можност за професионален развој и напредување.

Место на работата: Шкофја Лока, по потреба и во Менгеш.

Пријавување до 14. 4. 2019.

Zidar (м/ж)

Работодавач: Personal center d.o.o.

Потребна струка:

 1. степен на градежна или друга соодветна насока; најмалку 1 година работно искуство во областа на одржување на градежни работи и градежна поправка,
 2. способноста да се подигне товар и да се работи на висина,
 3. способност за тимска работа,
 4. сигурност,
 5. одговорност и сериозност при работа.

Работа на определено време со можност за продолжување на неопределено време.

Полноработновреме.

Плаќање – по договор. Можност за унапредување.

Место на работа: Домжале.

Пријавување до 18. 4. 2019.

Повеќе информации на: 041 206 766 (ДашаВреќиќ).

Програмер(м/ж) – 3 слободни работни места

Работодавач: ЛП Микрон ДОО

Потребна струка:

 1. познавање на алатки за сечење,
 2. познавање на сечење параметри,
 3. познавање на Fanuc-контролор,
 4. познавање на мерни алатки,
 5. одлично читање на технички цртежи,
 6. најмалку V ниво на градежно образование,
 7. најмалку 3 години работно искуство на споредливо работно место,
 8. независност,
 9. самоиницијативност,
 10. прецизност и одговорност.

Тридневна работа. Можност за унапредување.

Место на работа: Птуј.

Пријавувањедо 15. 4. 2019.

Пријавите и биогрфиите се испраќаат на Klaudia.FILIPIC@LP-Mycron.eu.

Повеќе информации на: 02 787 54 34 (КлаудијаФилипиќ).

Заварувач (м/ж)

Работодавач: Метрел Механика ДОО

Потребна струка:

 1. најмалку 2 години искуство во заварување во металопреработувачката индустрија,
 2. познавање на читање цртежи за работилници,
 3. автоконтрола на производи,
 4. добро познавање на словенечкиот јазик,
 5. мотивација,
 6. прецизност,
 7. одговорност.Вработување на определено време со едномесечен пробен период, подоцна на неопределено време.

Работата во утринска смена. 13. плата. Полно работно време.

Место на работа: Хорјул (8 километри во Врхникa).

Пријавување до 18. 4. 2019.

Електротехничар (м/ж)

Работодавач: Атама ДОО

Потребна струка:

 1. работно искуство 1-3 години,
 2. престој во Љубљана или во блиската околина,
 3. средно образование V степен – електротехничко познавање компјутери,
 4. активно познавање на словенечкиот јазик,
 5. совесност,
 6. одговорност,
 7. професионализам,
 8. работна дозвола (вклучувајќи и преведени документи за образование)

Вработување на определено време со едномесечен пробен период, подоцна на неопределено време. Работата е во утринска смена. Бонус за успешност. Исхрана 6.12 евра на ден и целосен месечен билет за јавен превоз.

Плаќање по договор.

Место на работа: Љубљана.

Пријавување до 3. 4. 2019.

Пријавите и биогрфиите се испраќаат на zaposlitev@atama.si.

Повеќеинформациина: 01 2300 864.

Продавач (м/ж)

Работодавач: Јуск ДОО

Потребна струка:

 1. IV, V. степен на образование,
 2. работно искуство не е потребно,
 3. продажни вештини за работа со клиенти,
 4. трудољубивост,
 5. тимска работа,
 6. мотивација,
 7. амбицииозност.

Вработување на неопределено време. Пробна работа: 6 месеци. Бонуси. Можност за присуствуво на обуки и развојот на кариерата. Полноработновреме.

Место на работа: Шкофја Лока.

Пријавувањедо 3. 4. 2019.

Спасувач од вода(м/ж)

Работодавач: Хотел Метропол ДОО

Потребна струка:

 1. IV., V., VI./1 степен на образование,
 2. работно искуство до 1 година,
 3. лиценца Б или А2.

Работа за одредено време до 31 октомври 2019 година. Пробна работа: 1 месец. Полно работно време.

Место на работа: Порторож.

Пријавување до 26. 3. 2019.

Возач/доставувач(м/ж)

Работодавач: ЛЕС-ММС ДОО

Потребна струка:

 1. најмалку IV. ниво професионално образование,
 2. пожелно искуство во областа на испорака,
 3. ориентација кон резултати,
 4. позитивен став,
 5. соработка.

Работат на терен. Работа на определено време со можност за продолжување.

Место на работа: Копер.

Пријавување до 25. 3. 2019.

Извор: optius.com