Слободни работни места во словенечките компании

Помеѓу избраните работодавци се следните: Adacta d.o.o., Artros d.o.o., BID d.o.o., Grosbasket d.o.o., KataleaConsulting d.o.o., Tehnobiro d.o.o., Unior d.d., Unitur d.o.o.

Проектант – конструктор (м/ж)

Работодавач: Tehnobiro d.o.o.

Потребни вештини:

 1. познавање на машински делови,
 2. активно познавање на англиски јазик,
 3. најмалку две години искуство од областа на конструирањето,
 4. познавање на алатките: Acad, ZWcad,
 5. познавање на стандардните алатки за Windows (MS Office),
 6. комуникативност,
 7. флексибилност,
 8. тимска работа,
 9. прецизност,
 10. сигурност,
 11. самоиницијативност,
 12. возачки испит В категорија,
 13. пожелно познавање на производствениот инженеринг.

Пожелно искуство во конструирање на машини.

Вработување на полно работно време.

Вработување на неопределено време со еден месец пробен период.

Место на работа: Марибор. Пријавите треба да се достават не подоцна од: 21.07.2019 година.

Консултант за продажба (м/ж)

Работодавач: Grosbasket d.o.o.

Потребни вештини:

 1. искуство во продажба,
 2. љубов кон кошарката и познавање на кошаркарската „сцена“,
 3. организациски способности,
 4. способност за тимска работа,
 5. работливост,
 6. флексибилно работно време: (претпладне/попладне/сабота),
 7. отвореност,
 8. позитивна ориентација,
 9. енергичност,
 10. комуникативност.

Вработување на неопределено време со шест месеци пробен период. Можност за напредување.

Место на работа: Љубљана. Пријавите треба да се достават не подоцна од: 21.07.2019 година.

Дипломирана медицинска сестра (анестезиолог)

Работодавач: Artros d.o.o.

Потребни вештини:

 1. високо стручно образование,
 2. способност за тимска работа,
 3. флексибилност,
 4. прецизност,
 5. љубезност,
 6. чесност.

Вработување на полно работно време.

Вработување на фиксно работно време.

Место на работа: Љубљана. Пријавите треба да се достават не подоцна од: 23.07.2019 година.

Готвач (м/ж)

Работодавач: Unitur d.o.o.

Потребни вештини:

 1. стручно училиште за гастрономија или работно искуство,
 2. креативност,
 3. педантност,
 4. флексибилност.

Полно работно време.

Долгорочно вработување со можност за обновување. Можност за дополнителна обука.

Место на работа: Рогли.

CV-то на словенечки јазик со биографија треба да се достават не подоцна од: 18.07.2019 година на следната електронска адреса: zaposlovanje@unior.com.

За повеќе информации јавете се на бројот: 03 75 78 148.

Програмер (м/ж)

Работодавач: KataleaConsulting d.o.o.

Потребни вештини:

 1. V., VI., VII. степен на образование,
 2. познавање на основите на програмирањето (алгоритми, структури на податоци,…),
 3. познавање на: PHP, jQuery, HTML, CSS, JavaScript,
 4. познавање на: MVC, OOP, Eclipse, SVN, IIS, SOAP, REST,
 5. познавање на релациски бази на податоци (предност Oracle),
 6. најмалку три години работно искуство во програмирање (предност ERP),
 7. способност за самостојна работа, а истовремено за тимско работење,
 8. желба за учење на нови работи,
 9. желба за решавање на тешки проблеми,
 10. организираност,
 11. упорност,
 12. прецизност,
 13. инвентивност,
 14. трпеливост,
 15. чувство за детали и анализа.

Вработување на неопределено време. Полно работно време.

Место на работа: Крањ Пријавите треба да се достават не подоцна од: 11.07.2019 година.

Помошник во кујна (м/ж)

Работодавач: BID d.o.o.

Потребни вештини:

 1. минимум завршено основно училиште,
 2. работно искуство од една година.

Вработување на определено време од 12 месеци. Пробна работа од еден месец. Полно работно време. Пријатно работно опкружување.

Место на работа: Љубљана. Пријавите треба да се достават не подоцна од: 11.07.2019 година.

Монтер – повеќе слободни места (м/ж)

Работодавач: Unior d.d.

Потребни квалификации:

 1. стручно или средно техничко училиште – машинство, мехатроника, електро или компјутерска насока,
 2. пожелно работно искуство од областа на машинството, мехатрониката, или електро областа,
 3. способност за вршење на работа во бучава,
 4. способност за вршење на работа на висина.

Работа во три смени.

Место на работа: Зврче.

CV-то на словенечки јазик со биографија може да се достават не подоцна од: 09.07.2019 година на следната електронска адреса: zaposlovanje@unior.com.

Деловен аналитичар за инфраструктура (м/ж)

Работодавач: Adacta d.o.o.

Потребни вештини:

 1. најмалку пет години искуство во развој на софтвер, архитектонски решенија и/или управување со интеграција на деловните информациски системи,
 2. одлично владеење на англискиот јазик,
 3. подготвеност за деловни патувања,
 4. самостојност,
 5. комуникативност,
 6. организираност,
 7. педантност,
 8. искуство во користење на Scrum методологија, и Agile алатки,
 9. предност ќе им се даде на кандидатите со искуство во осигурувањето или други финансиски услуги,
 10. желба за учење и развој на нови вештини.

Работа на меѓународни проекти. Договор за вработување на неопределено работно време. Полно работно време.

Место на работа: Љубљана. Пријавите треба да се достават не подоцна од: 11.07.2019 година.

Извор: optius.com