ИЗУЧУВАЊЕ НА СЛОВЕНЕЧКИ ЈАЗИК

Научете словенечки
брзо и ефикасно!

Научете словенечки со најкомпетентниот курс.

За кого е наменет курсот?

Курсевите за словенечки јазик се наменети за идните студенти кои се запишуваат на словенечките образовни институции, како и за секој што сака или треба да учи словенечки од почеток. Курсевите се акредитирани од Министерството за образование, наука и спорт на Република Словенија.

Кои курсеви ги нудиме?

 

 ИнтензивенУсовршување6 месеци12 месеци
Рокови02.08.2021 –
15.10.2021
12.10.2020 –
13.02.2021
02.11.2020-02.05.2021
02.05.2021-02.11.2021
02.11.2020 –
02.11.2021
Часови10060250500
РаспоредПон-Петок2x неделно / 2 часаПон-ПетокПон-Петок
ГрадЉубљана и МариборЉубљанаЉубљанаЉубљана
Цена600.00 ЕУР300.00 ЕУР1,200.00 ЕУР2,100.00 ЕУР

Интензивен

Рокови03.08.2020 –
15.10.2020
Часови100
РаспоредПон-Петок
ГрадЉубљана и Марибор
Цена600.00 ЕУР

Усовршување

Рокови12.10.2020 –
13.02.2021
Часови60
Распоред2x неделно / 2 часа
ГрадЉубљана
Цена300.00 ЕУР

6 месеци

Рокови02.11.2020-02.05.2021
02.05.2021-02.11.2021
Часови250
РаспоредПон-Петок
ГрадЉубљана
Цена1,200.00 ЕУР

12 месеци

Рокови02.11.2020 –
02.11.2021
Часови500
РаспоредПон-Петок
ГрадЉубљана
Цена2,100.00 ЕУР

Зошто да ја изберете нашата програма?

Научете разговорен словенечки

Ние употребуваме разговорен словенечки јазик за да ве научиме на најважната граматика и вокабулар. Научете како функционира јазикот и научете корисни зборови и изрази што можете да ги употребувате уште денес. Научете да зборувате, читате и пишувате на словенечки јазик. Нашите курсеви ги вклучуваат сите аспекти на вашето познавање на словенечкиот јазик, така што ќе бидете подготвени за секоја ситуација. Сепак, со наставниците чиј мајчин јазик е словенечки, ќе можете да ја искажете својата личност.

Научете граматика

Ние нема да ве оставиме со неколку научени зборови и фрази. Ќе ви покажеме како навистина функционира јазикот, со сеопфатни лекции кои можете лесно да ги пратите. Тоа морате да знаете ако сакате навистина да зборувате.

Надминете го вашиот страв од зборување

Нашите курсеви ќе ви овозможат да зборувате на глас за да се навикнете што е можно поскоро.

Запомните сè

Секоја лекција завршува со тест преку кој проверуваме дали навистина сте запаметиле сè што сте научиле.

Научете словенечки јазик од нивоата А1 до Б2

На нашите курсеви ќе научете повеќе отколку на другите. Ние ги прошируваме и продлабочуваме знаењата што ќе ви помогнат на вашиот пат. Најмногу добивате за парите што ги давате, затоа што за краток временски период ќе започнете да зборувате словенечки на ниво од А1 до Б2.

Како да аплицирам?

Пополнете го образецот подолу или контактирајте менаџер од 2ТМ. Ние ќе ве контактираме веднаш по приемот на апликацијата.

Запишете се на соодветниот

курс за словенечки јазик!Политика за заштита на личните податоци

Прашање - одговор

Можете да платите преку банкарски пренос во рок од 5 работни дена  од моментот на издавање на сметката. Не е можно плаќање на рати.

За време на интензивните курсеви (150 и 100 часови) нудиме студентски дом во Љубљана и Марибор. За време на курсевите кои траат 6 и 12 месеци, сместување во студентскиот дом не е можно.

Курсевите ќе се одржуваат во Љубљана и Марибор. Курсевите од 6 и 12 месеци само во Љубљана.

3-4 пати неделно по 4 училишни часа (освен сабота и недела). Точниот распоред ќе биде познат пред почетокот на курсевите.

Деталниот список на документи потребни за добивање на визата можете да го најдете на веб страницата на амбасадата на Република Словенија.

Не порано од 90 дена пред поаѓањето и не подоцна од 15 дена до поаѓањето.

Ако се запишете на долгорочните курсеви, во случај да бидете одбиени за виза , како и во случај на било која друга оправдана причина, ви враќаме 80% од уплатениот износ, а останатите 20%  ги задржуваме за административни трошоци.

На сите учесници ние им го обезбедуваме потребниот материјал. Вие само понесете си тетратка и молив/пенкало за белешки.

Курсевите се одржуваат исклучиво на словенечки јазик.

Секој учесник ќе добие потврда за завршен курс.

Доколку не можете да присуствувате на некој час, за тоа морате да го известите предавачот. Во случај да отсуствувате повеќе од 3 дена без оправдани причини и без за тоа да го известите предавачот, тој и раководството на компанијата се должни да ги известат органите на Република Словенија.

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ:


Политика за заштита на личните податоци

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

Инсталацијата на ова поле за потврда е неопходна за испраќање на пораки!

х