Slovenija na mednarodnem turističnem sejmu MITT v Moskvi

Podjetje 2TM se je v Moskvi udeležilo največjega ruskega turističnega sejma MITT-2017, ki je potekal med 14. in 16. marcem v 8 dvoranah Expocentra. Sejem je obiskalo več kot 20 000 ljudi.

Podjetje 2TM se je sejma udeležilo skupaj s Slovensko turistično organizacijo (I FEEL SLOVEnia).

Na 120 m² metrov veliki slovenski stojnici so se poleg nas predstavili še slovenski hoteli, medicinski centri, terme in letalska družba Adria Airways.

Strategija sodelovanja na specializiranih sejmih, ki niso neposredno povezani z izobraževanjem, že daje prve rezultate. Na MITT-2017 smo uspešno nadaljevali delo, začeto na ekaterinburškem sejmu EXPOTRAVEL.

Словения на крупнейшей туристической выставке MITT в Москве
Словения на крупнейшей туристической выставке MITT в Москве

Udeležba na sejmu nam je omogočila, da smo bodočim študentom iz Rusije predstavili možnost nadaljevanja študija v Sloveniji, in sicer na študijskih programih menedžmenta in marketinga, področju gostinstva in turizma, velnesa, kulinarike … Zanimanje študentov se ni ustavilo le pri izobraževanju v Sloveniji in pridobitvi evropske diplome, ampak so jih zanimala tudi potovanja v Slovenijo ter možnost spoznavanja nove kulturne sredine ter zaposlitev v Evropi.

Poleg študentov, ki so se zanimali za dodiplomske in podiplomske programe, so številni obiskovalci sejma preučevali možnosti prekvalifikacije in pridobitve novega poklica predvsem v gostinskih šolah.

Na sejmu smo dobili nepričakovane izkušnje iz drugih, s turizmom nepovezanih področij. Predstavniki drugih organizacij, ki so sodelovale na sejmu, so se zanimali o možnostih pridobitve evropske izobrazbe za njihove otroke. Poleg študija turizma so se starši zanimali še za tehnične študije, študije računalništva, logistike, celo glasbe …

Словения на крупнейшей туристической выставке MITT в Москве
Словения на крупнейшей туристической выставке MITT в Москве

Glavni namen sodelovanja podjetja 2TM na sejmu MITT-2017 je bil pridobitev partnerskih stikov in širitev naše mreže agentov med turističnimi podjetji, izobraževalnimi agencijami in drugimi organizacijami iz Rusije ter drugih regij. V treh dneh plodnega in uspešnega dela smo zaznali zelo visoko zanimanje, in kar je najbolj pomembno, možnost tovrstnega sodelovanja.

Slovenski turistični organizaciji se zahvaljujemo za organizacijo skupne predstavitve slovenskih podjetij na sejmu. Veselimo se nadaljnih možnosti za predstavitev izobraževanja v Slovenijiji na različnih prizoriščih v Rusiji in drugih državah bivše Sovjetske zveze.